Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

miercuri, 4 noiembrie 2009

Cum stii daca ai gripa noua!!!


Nu e un subiect glamour dar ca orice persoana cae se respecta si are grija de sanatatea sa este bine sa stii cum faci diferenta dintre o viroza si noua gripa, mai ales ca ne place sa colindam prin magazine...
Primele simptome pe care trebuie sa le iei in calcul sunt: tuse seaca, secretii nazale apoase, jena in gat, temperatura, atentie, intre 37,5-38,5 C si o stare de disconfort.

In cel mult doua zile, bolnavul trebuie sa se prezinte la medic. Altfel, exista riscul ca gripa sa capete o forma medie spre severa.

Daca, in schimb, aveti frisoane, febra de la 39 in sus, tuse, secretii nazale apoase, dureri in gat, musculare, de cap si ale globilor oculari, atunci este vorba despre gripa sezoniera. Diferenta este data, asadar, de dureri si frisoane!

In fine, daca aveti doar o usoara durere in gat, nasul este infundat sau curge usor, insa nu prezentati febra, sunt mari sanse sa va fi "captusit" cu o viroza.

Cercel a declarat ca oamenii trebuie sa stea acasa cand sunt bolnavi, parintii sa nu alerge cu copiii bolnavi la gradinita sau la scoala, pentru ca gripa noua se va extinde rapid.

Atentie! In spatele unui om bolnav sunt zece purtatori ai virusului gripal.

Adrian Streinu Cercel recomanda populatiei sa se autoizoleze si sa ceara sfatul medicului prin telefon. Bolnavii trebuie sa mearga la consultatii la medicul de familie, cand la cabinet sunt mai putini bolnavi.

Daca diagnosticul a fost confirmat, bolnavul este obligat sa respecte recomandarile medicului si sa se izoleze la domiciliu, pentru a nu raspandi boala, altfel risca o amenda penala sau chiar inchisoarea.

luni, 19 octombrie 2009

Trenciul - must have


Trenciul este in topul pieselor vestimentare pe care trebuie sa le ai. Poti lua exemplul vedetelor, care sunt innebunite dupa el.

Truc. Pentru un efect sic il poti personaliza cu o brosa vintage sau cu o esarfa colorata!!

Toamna iesirile tale in oras vor fi adevarate reusite.

Dresuri mate cu botine


Ai o rochie care iti place foarte mult dar e putin cam frig si rochia e de vara!? Nu e nimic mai simplu decat sa adaugi o pereche de ciorapi mati, luciosi si o pereche de botine in trend.

marți, 29 septembrie 2009

Manichiura perfecta


Ce trebuie sa faci pentru ca manichiura ta sa arata la fel de bine ca atunci cand mergi la salon?


Dupa ce ai aplicat oja asteapta putin mai mult de un minut ca sa fii sigura ca s-a uscat perfect. Daca te grabesti foarte tare, dupa acest minut obligatoriu cufunda unghiile in apa rece. In acest fel poti pleca linistita de acasa, oja ta a facut corp comun cu unghia.

marți, 22 septembrie 2009

Fara cearcane!

Ai cearcane inchise la culoare si nici cel mai deschis anticearcan nu ajuta ?

Pentru priviri radioase exista mai multe trucuri. Imediat dupa ce te-ai sculat, pune-ti pe ochi doua linguri reci pe care le-ai tinut la frigider. Racoarea iti ,,trezeste'' ochii.

La fel, iti poti pune pe pleoape pliculete cu ceai de menta, umezite si tinute la frigider in prealabil. Pentru a acoperi cearcanele foloseste un corector special creat pt ele. Corectoarele generale, adica cele care se folosesc la acoperirea cosurilor, sunt prea uscate pentru pielea fine de sub ochi. In plus exista creme speciale care te ajuta in cazul cearcanelor.

Va recomand cu increderea crema gel anticearcan de la Elmiplant. E in jur de 10 lei, uleiul din flori de tei are rol nutritiv si actiune antiinflamatoare, emolienta, calmanta.
Extractul din frunzele de nalba hidrateaza puternic pielea sensibila si minimizeaza cearcanele si pungile din jurul ochilor.
Mierea ajuta pielea sa isi recapete textura fina si catifelata, trateaza ridurile fine prin stimularea procesului de regenerare celulara.

Sau Stick-ul anticearcan de la Vichy - 45lei. Atunci cand il aplici are un efect racoritor si relaxant, confera luminozitate, estompeaza cearcanele si dezumfla pungile de sub ochi.

luni, 21 septembrie 2009

Tot ce trebuie sa stii despre par - trucuri de ingrijire

Nu e suficient sa ai un par frumos de la natura. Pentru a-l pune in valoare si pentru a-l mentine frumos si stralucitor, acesta are nevoie si el de ingrijire speciala. Iata catev asfaturi si trucuri menite sa te ajute sa-ti speli, ingrijesti si sa-ti usuci adecvat parul.

Pentru fiecare tip de par exista un sampon si un balsam. Urmeaza doar ca tu sa-l descoperi si sa-l folosesti.
Mastile si tratamentele speciale au o textura mai consistenta decat balsamul, fiind mai hranitoare. Timpul lor de actionare e mai lung, fiind necesare cel putin 10 minute pentru ca sa-si faca efectul. Pentru maximum de eficienta, dupa aplicare, acopera parul sub o folie cu un prosop, deoarece actioneaza cel mai bine la caldura. Spre deosebire de balsam, mastile nu trebuie aplicate dupa fiecare spalare, o data pe saptamana e suficient.

Clatirea si pieptanarea...
Primul lucru care trebuie sa-l faci dupa clatire e sa-ti infasori parul intr-un prosop. Il poti lasa asa intre 5 -10 min,depinde cat ai la dispozitie. In acest fel parul se hidrateaza si fiind ud il protejezi sa nu se rupa. Atentie!! nu freca parul cu prosopul, risti sa-l distrugi....
Cand e momentul pieptanarii, riscul ruperii firelor de par e si mai mare.. Trebuie procedat cu grija, suvita cu suvita, pornind de jos treptat spre carare.
Pentru parul lung se folosesc periile rare iar pentru cel scurt cele dese. Daca acestea sunt din material plastic trebuie schimbate des.. Pentru ingrijirea zilnica se recomanda pieptene cu dinti rari.

Uscarea...
Daca nu intentionezi sa-ti faci o frizura sofisticata sau daca ai timp,cel mai bine e sa lasi parul sa se usuce de la sine.
Daca esti in criza de timp sau te-ai obisnuit cu uscatorul, foloseste uscarea la rece, e mai putin daunatoare. Intre timp uscatorul stie sa faca mai multe decat sa usuce,aranjeaza bucle, creaza volum si aranjeaza foarte bine.

Atentie!!! regimul de uscare difera in functie de tipul de par...
Uscatoarele sunt prevazute cu dispozitive de reglare iar in medie puterea unui foen e cuprinsa intre 1000 si 1600 W. Daca ai parul fin ia-ti un foen cu o putere maxima de 1200... Pentru parul cu firul gros puterea mai mare nu reprezinta un pericol.

Cum alegi fondul de ten potrivit

Fondul de ten joaca un rol la fel de important ca si regimul de ingrijire al pielii. Cum alegi crema de fata asa alegi si fondul de ten - din punctul de vedere al caracteristicilor tipului tau de ten.
Daca ai ten gras combina fondul deten cu o pudra minerala.
Daca ai pielea mixta vei avea nevoie de doua formule ( una matifianta pentru zona T si una hidratanta pe pometi), pentru a obtine finisarea ideala.
Daca ai tenul uscat alege texturi cremoase dar schimba-le in functie de anotimp.

Bazele translucide sunt ideale pentru vara insa iarna opteaza pentru o formula hidratanta, cu putere de acoperire.

vineri, 18 septembrie 2009

Look Bronzat pentru toamna

Vara nestatornica este pe picior de plecare insa auriul, bronzul, stralucirea raman fidele frumusetii - chiar si in noul sezon. Cum o demonstreaza casele de moda celebre, atingerea soarelui se mentine pe pozitii fruntase in topul celor mai prolifice muze in materie de machiaj. Uite cateva solutii pentru pastrarea unui look solar.

Mereu radioasa!
Produsele in nuante de cupru sunt recunoscute pentru rezultatele sculpturale. Pentru a face lucrurile ca la carte este important sa pleci de la regula de aur a make-up artistilor cand vine vorba de tonurile bronzante - excesul rezerva intodeauna surprize neplacute. Polita de asigurare a unui rezultat plin de naturalete este aplicarea corecta.

Incepe nuantarea in urmatoare ordine...
Pometi Aplica pudra bronzanta cu miscari inainte-inapoi ale pensulei, pana in apropierea urechii si estompat spre gura.

Tample Un praf de nuanta caramel este binevenit pe colturile exterioare ale ochilor.

Conturul fetei Tonurile trebuie sa se piarda usor spre linia parului si gat.

Pleoape Foloseste farduri in nuante maro brun pe pliul pleoapelor si sub arcade. Texturile sidefate pot fi aplicate si pe coltul intern al ochilor.

Dupa care ilumineaza aici...

Pometi Stralucirea diafana trebuie concentrata pe osul pometilor si estompat spre tample.

Pleoape Pozitioneaza texturile produselor iluminatoare pe centrul pleoapelor si continua ascendent spre linia sprancenelor.

Oricand


Accesoriile colorate sunt pur si simplu adorabile. Daca vrei un look modern, tineresc sau cu influente punk, poti opta pentru accesorii colorate: cercei, brose, genti sau chiar pantofi. Ele te pot ajuta sa combati zilele mohorate de toamna. E clar ca e greu sa porti o pereche de pantaloni albi cand afara ploua insa poti alege o pereche de pantofi in nuante reci sau tonuri aprinse.



Pont: La Meli Melo poti gasi agrafe florale din material textil. Sunt foarte dragute, ai nevoie doar de inspiratie.

Accesoriile si importanta lor


Cand vine vorba de accesorii, industria modei nu are niciodata suficiente. Pantofi, genti, bijuterii sunt cuvintele magice care ii anima pe toti. Pierre Hardy are reputatia de a le face bine pe toate trei, defiland cu acestea pe podiumurile de moda. Iata care sunt trucurile sale:

Accesoriile pot reprezenta punctul de plecare al unei tinute, nu tusa finala. Daca iubesti un anume accesoriu construieste-ti restul tinutei in jurul lui.

Alege fie o geanta cu personalitate, fie o pereche de pantofi-statement. Niciodata ambele.Efectul lor se anuleaza reciproc.

Nu iti incarca fata! Cercei, ochelari, bentite si palarie, toate in acelasi timp e prea mult! Fata ta nu e un cuier pe care sa agati diverse.

Cum sa faci fotografii fabuloase

Ti s-a intamplat sa te uiti la o fotografie in care se vede o papusa cu fata imobila pentru a realiza ca esti tu acolo? Patrick Demarchelier este unul dintre cei mai mari profesionisti din industria fotografiei si are cateva trucuri pentru tine.

Gandeste-te la o gluma buna. Camera stie diferenta dintre un zambet real si unul mimat.

Nu-ti face fotografii atunci cand nu ai dispozitia necesara. Daca nu te simti bine expresia fetei tale va parea fortata.

Ignora fotograful. Si nu te teme de camera. E doar un aparat.

Esential

Din nefericire moda se schimba prea des. Urmatoarele 5 idei pentru stil nu tin cont de epoca!
Un pardesiu din casmir. Daca te-ai plictisit de negru, poti alege bleumarin. Lungimea potrivita: peste genunchi. Si nu uita, trebuie sa fie suficient de elegant pentru a fi purtat si seara.

Jeansi clasici, drepti, inchisi la culoare. Ai nevoie de o singura pereche. Dar sa fie perechea perfecta, pe care o adori pur si simplu.

O rochie neagra. E superba cu simplitatea ei. Impreuna cu pardesiul din casmir, e ideala pentru seara.

O pereche de pantofi fabulosi. Trebuie sa fie confortabili, bineinteles, dar versatili in acelasi timp: sa-i porti la fel de bine cu o pereche de jeansi sau cu o rochie de cocktail.

Un plic intr-o culoare metalica. Un asemenea accesoriu nu are varsta. Si se potriveste oricarei tinute, ziua sau noaptea.

Francisco Costa.New York

luni, 25 mai 2009

Femeia moderna


Femeia moderna detine controlul.Ea nu are subiecte tabu, nu se inroseste cand cineva ii admira ostentativ decolteul pe strada, nu ezita sa iasa cu prietenele la cocktailuri prelungite.Femeia moderna inainte de toate e naturala, chiar daca are in dulap numai Gucci, Prada sau Dior ori haine fara eticheta….

Femeia moderna se pune in valoare, e constiinta de calitatile ei, are ambitii(chiar daca nu sunt impinse la extrem) si stie ca atitudinea este unul dintre cele mai mari atuuri.Femeia moderna are stil, fie ca e studenta, femeie de afaceri sau casnica…

Femeia moderna poate fi si realista si visatoare in acelasi timp..Ea vrea sa iasa din mediocritate, sa faca lucruri marete (nu ii este teama sa faca copii pe care sa ii creasca singura, nedepinzand de banii unui barbat care nu a vrut decat o aventura).

Femeia moderna e judecata ca nu mai are pudoare, bun simt si delicatete…dar ma intreb daca pudoarea si bun simtul nu sunt reactii, raspunsuri la ce se intampla in jur.Oare pot sa fiu delicata atunci cand ma dau jos din masina si simt cum poseta imi este luata in vizor din primele secunde si risc sa raman fara cartile de credit, cand nu am loc in metrou , cand sunt bruscata la supermarket sau injurata in intersectie!?!?

Tocmai de aceea femeia moderna stie cand sa fie delicata….

Reclamatiile si sugestiile pe care le primim zi de zi de la femei nostalnice trecute de o anumita varsta nu-si mai au rostul demult in contextul de fata….Asadar invatati sa fiti voi, nimic nu e mai urat decat superficialitatea.

duminică, 29 martie 2009

Tratament pentru cearcane



Pungile de sub ochi, cearcanele, ridurile, tratamente naturiste pentru pungile de sub ochi si contra ridurilor Cearcanele sunt de cele mai multe ori o problema care apare atunci cand lichidele nu mai sunt evacuate corect in exteriorul organismului. Initial, cearcanele apar dupa o noapte nedormita, dar ulterior ele pot deveni permanente. Cearcanele apar mult mai repede la persoanele care nu au grasime in pometi si pometi bine conturati, pentru ca pielea "se lasa" o data cu inaintarea in varsta.
Pungile aparute sub ochi sunt tot o problema care se produce o data cu inaintarea in varsta. Atat pentru cearcane, cat si pentru pungi, factori favorizanti sunt odihna insuficienta sau aportul scazut de lichide.
Tratamente naturiste impotriva cearcanelor si pungilor de sub ochi

Iata cateva remedii pentru a trata cearcanele si pungile de sub ochi:

* Se aplica pe pleoape felii de cartofi cruzi.
* Se pun comprese reci cu infuzie din petale de trandafir. O lingura de petale uscate la 100 ml apa. Se folosesc trandafirii de dulceata.
* Comprese reci cu infuzie de flori de tei.
* Se pun alternativ, comprese reci si calde. Se incepe cu compresele calde si se termina cu cele reci.

Machiaj 2009


Se diferentiaza cinci tendinte:

1. Buze contrastante

2.Explozie de culoare

3. Trasaturi sculpturale

4. Imbujorari trandafirii

5. Ochi puternic conturati

Trasaturile sculpturale aduc in atentie perfectiunea formelor statuare, femeia fiind portretizata drept increzatoare, dar in acelasi timp senzuala. Tenul are o stralucire uniforma, realizata prin fonduri de ten si pudre usoare, pometii fiind evidentiati prin tuse maronii. Aceast trend complementeaza latura geometrica, structurala, a tendintelor vestimentare, opunandu-se declinarilor lait-motivului sezonului, apa, intalnite in celelalte tendinte.

Imbujorarile trandafirii celebreaza tenul natural, proaspat, stralucind de sanatate. Ochii puternic conturati aduc in prim-plan o imagine socanta, rar intalnita in prezentarile primava-vara. Buzele contrastante propun o diferentiere drastica intre buzele puternic colorate, in tonuri accentuate de rosu, sau optiunea, “cuminte”, a buzelor naturale. Totul culmineaza intr-o Explozie de culoare, in care tonurile ce amintesc de reflexele apei – turquoise, albastru – joaca rolul principal

In vara 2009 se poarta din nou machiajul desprins din razele soarelui. Ei bine, nuantele de bronz, auriu, ocru, verde-oliv si albastru marin sunt vedetele sezonului. Poarta-le impreuna cu o pudra bronzanta stralucitoare si cu un luciu de buze asortat. Evita nuantele mate si alege-le in locul acestora pe cele cu irizatii aurii.

Pudra bronzanta mata
Bronzul este si el o necesitate sau nu. Depinde doar de tine. Pudra bronzanta mata este mai mult decat ideala in cazul in care nu doresti sa te expui razelor nocive ale soarelui sau sa folosesti autobronzant. Daca hotarasti totusi ca soarele este cea mai buna si frumoasa (ce-i drept) solutie, atunci nu uita sa folosesti factor cu protectie solara la plaja. Uita de bronzarea artificiala. Nu este sanatoasa!
Jennifer Lopez este din nou un model pentru multe reprezentante ale sexului feminin si de aceea, daca nu stii prea bine ce sa alegi, iti recomand sa-i urmaresti cu atentie stilul si sa furi din trucurile ei: nu uita niciodata pudra bronzanta, mascara si luciul de buze auriu. Vara te scapa din incurcatura aceste trei minunate produse.
Se aplica usor si au efect... de milioane!

Protectie solara
Aplica un fond de ten cu factor de protectie solara. Deoarece vara secretia de sebum a tenului tau este mai intensa, alege un fond de ten de tip pudra care sa nu incarce tenul.

Ce fard de obraz se foloseste vara
Poti renunta la fardul de obraz in favoarea pudrei bronzante, este mult mai naturala si foarte usor de aplicat. Nu uita sa o asezi usor si pe varful nasului, barbie si frunte. Nu alege o nuanta foarte inchisa pentru ca efectul dat de aceasta sa nu fie artificial.

Luciul de buze se poate alege in orice nuanta deschisa, lejera, fructata de vara.
Uita-te atent ca pe langa nuanta ta favorita acesta sa aiba irizatii aurii.
Buzele tale vor parea mult mai pline.

Aplica un strat de fard de pleoape bej sidefat si un strat de mascara si gata!
Ai scapat de grija!

Vopsea naturala - henna



Planta folosita inca de acum 5 000 de ani in Egipt pentru a mentine sanatatea parului sau pentru vopsire acestuia, henna este una din solutiile naturale de ingrijire si colorare a parului.

Ce este henna. Tipuri de henna
Exista mai multe tipuri de henna: henna vopsea, henna neutra si henna cu chinina. De fapt, toate tipurile de henna au un efect benefic asupra parului. Culoarea originala a hennei vopsea este cea de roscat, dar, de-a lugul timpului, au fost dezvoltate mai multe nuante prin adaugarea a diferite plante. Se crede ca provine din Turcia, potrivit unor surse, sau din India potrivit altora. In prezent se gaseste si la noi, ca produs importat prin intermediul diverselor firme de cosmetice. Henna adusa din aceste tari, adica direct de la sursa, este recomandata cu caldura de cele care au folosit-o. Produsul intareste firul de par, ii da stralucire si suplete si este un antidot pentru parul gras in exces. Daca parul este foarte uscat, este recomandata completarea compozitiei cu ulei de masline. Henna neutra nu coloreaza parul, ci are doar un puternic efect de regenerare, dand volum si stralucire parului fin si tern. Henna cu chinina este un alt tratament regenerator pentru par, care, spre deosebire de celelalte doua, hidrateaza parul uscat cu varfurile despicate.

Ce trebuie stiut despre henna
In cea mai naturala forma, are culoarea verde si confera parului nuante de roscat, nuante care difera in functie de culoarea naturala a parului si de timpul de actionare. Deoarece pateaza, este recomandata folosirea manusilor si a foliei protectoare pentru haine. Are un miros intepator, care nu persista insa dupa indepartarea ei. Este posibil sa prinda pe parul vopsit deja, dar peste henna, in general, nu mai prinde vopseaua sintetica. De retinut ca nu deschide parul la culoare. Nefiind toxica, nuantarea cu henna poate fi facuta mult mai des decat cu majoritatea colorantilor sintetici fara a va expune riscurilor pe care le presupun ultimii.De culoare finala nu va puteti bucura imediat dupa spalare, ci abia dupa cateva zile, pentru ca henna continua sa actioneze asupra parului si dupa indepartare, prin oxidarea stratului care imbraca firul de par. Cazurile de alergie sunt extreme de rare, dar, pentru a nu avea probleme, testul este indicat. Este suficient sa aplicati putina henna pe partea interioara a bratului si sa o lasati sa actioneze o ora.

Vopisrea cu henna: Colorarea parului
Metoda de vopsire a parului cu henna este avantajoasa, deoarece nu este o simpla vopsire, ci reprezinta totodata un tratament de tonifiere a parului. Pulberea henna se amesteca cu putina apa fierbinte. Pentru a mari efectul nutritiv asupra radacinii firului de par, se pot adauga si un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline. Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. Aceasta se aplica in mod uniform, de la radacina pana la varful firelor de par. Se acopera capul si se lasa astfel intre 20 de minute si sase ore, apoi se clateste cu apa calduta, fara sampon.

Atentie la tatuajele cu henna!
Cei care doresc sa fie la moda si doresc sa-si fac un tatuaj cu henna trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte la riscurile la care se expun. Aceste tatuaje se practica aproape in toata Europa, mai ales in perioada verii. Artistii care le practica migreaza de la un eveniment la altul, in zonele turistice de obicei, si, de aceea, rareori pot fi trasi la raspundere. Desi par inofensive, aceste tatuaje sunt extreme de periculoase. Henna poate cauza reactii alergice asupra pielii, ranile provocate ramanand uneori toata viata. De obicei, simptomele apar dupa cateva zile. Reactiile alergice se manifesta prin mancarimi, pete, pustule, roseata, ajungandu-se chiar la decolorare permanenta a pielii sau cicatrice. Aceste efecte se pot limita la zona tatuajului sau la zone inconjuratoare, dar uneori se pot extinde pe tot corpul.

Un articol de Mariana Dobrica

Igiena intima perfecta

Pana ca medicina sa evolueze intr-atat incat sa propuna produse eficiente si usor de folosit femeile au recurs adesea la metodele naturiste. Astfel o serie de plante medicinale erau folosite cu precadere in igiena intima si au ramas si astazi utile, medicina naturista apeland adesea la beneficiile acestora nu doar in ceea ce priveste aparatul reproducator, ci si in cazul multor afectiuni.

Pentru uz intim sunt recomandate cateva plante, cunoscute din timpuri stravechi pentru actiunile lor calmante, dezinfectante si antiinflamatorii.Acestea pot fi folosite sub forma de lotiuni, supozitoare, creme sau ceaiuri, iar prin aplicare locala sau spalaturi vaginale acestea ajuta in vindecarea unor boli intime.

Coada soricelului

Aceasta este considerata planta femeilor, fiind recunoscuta cu precadere pentru beneficiile sale la nivelul aparatului genital feminin inca din timpuri stravechi. Preotul Kneipp: „De multe nenorociri ar fi curatate femeile, daca ar recurge din cind in cind la coada-soricelului!”.

Iata indicatiile pentru afectiunile ginecologice:
- la fetele tinere cu menstruatie neregulata, ceaiurile din aceasta planta vor ajuta foarte mult;
- fiind o planta cu proprietati analgezice, se poate utiliza si in durerile ciclului menstrual;
- fiind un bun hemostatic, ceaiul din coada soricelului este indicat in hemoragiile menstruale ori in sangerarile de la nivelul mucoasei vaginale;
- infectiile ovariene pot fi tratate de asemenea prin cateva cani de ceai baute zilnic si prin spalaturi vaginale;
- in leucoree sunt indicate spalturile locale si consumul a 2-3 cani de ceai de coada soricelului pe zi;
- mancarimile si usturimile vaginale sunt inlaturate prin spalaturi locale cu ceai din aceasta planta;
- micozele vaginale, candidozele si alte infectii ale mucoasei vaginale se pot trata cu coada soricelului;
- consumul unei cani de ceai pe zi previne aparitia cancerului de col uterin si a mioamelor uterine;
- foarte indicata este folosirea acestei plante si de catre femeile intrate la menopauza. Estompeaza simtomatologia din perioada imediat urmatoare menopauzei.

Coada soricelului are efecte medicinale si in cadul altor boli:
- avand efect hemostatic, este utilizata in tot soiul de hemoragii: nazale, digestive (gastrice mai ales), hemoroidale, vaginale, urinare etc.

cu o activitate antiseptica crescuta, coada soricelului poate fi folosita cu incredere in diverse infectii: urinare, hepatice, respiratorii;
- foarte eficace in tratarea racelilor, astmului bronsic, rinitelor acute, rinosinuzitelo;
- aceasta planta prezinta si efecte analgetice, inlaturand durerea. Astfel este indicata in nevralgii, dureri de spate ori reumatice, in osteoporoza, migrene, angina pectorala etc.
- la nivel digestiv, adiacent unor afectiuni enumerate mai sus, coada soricelului are efecte benefice inlaturand inapetenta, balonarile, greturile, senzatia de arsura la stomac etc.
- este indicata in afectiunile hepatice;
- de asemenea coada soricelului este sugerata si in diverse parazitoze intestinale: viermi intestinali, giardioze etc.

Galbenelele

Acestea sunt cunoscute ca fiind utile in multe afectiuni, inclusiv cele din sfera genitala. Galbenelele contin substante cu efecte cicatrizante, dezinfectante, antiinflamatorii, ajutand in preventia sau chiar in vindecarea unor patologii.

Astfel, ceaiul de galbenele, cremele sau supozitoarele sunt utile in unele afectiuni vaginale precum: leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze.

De asemenea galbenelele mai sunt utile si in alte afectiuni precum: acnee, arsuri, degeraturi, rani purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza, gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree (durerei la menstruatie).

Pelinul

Desi la gust este o planta foarte amara, totusi pelinul este o planta renumita pentru efectele sale medicinale. In privinta aparatului genital feminin, pelinul este utilizat in tratarea vaginitelor sau dermatitelor locale sun forma de ceai, ungunete, ovule sau pudra.

De asemenea pelinul prezinta si alte beneficii precum: inapetenta, viermi intestinali, atonie gastrica, hipoaciditate, edeme, guta, stimularea sistemului nervos, stimularea memoriei, fiind un bun cicatrizant.

Avertisment! Niciodata nu folositi plantele medicinale ca unic tratament in cazul unor afectiuni din sfera genitala, consultati in primul rand medicul si adiacent tratamentului medicamentos puteti folosi produse naturiste.

Detoxifierea este importanta


Detoxifiere - 3 alimente cu efecte minune
publicat pe 26 Martie 2009
Primavara trebuie sa profitam de verdeturile si legumele pe care natura ni le pune la dispozitie. Mai mult decat in orice anotimp, primavara suntem predispusi la anemii si stari de epuizare fizica. Pentru a le evita, organismul are nevoie de o cura zdravana de vitamine si minerale, eliminand in acelasi timp toxinele si surplusurile acumulate.

In lungul post al Pastelui, apreciem parca si mai mult verdeturi precum urzica, spanacul si stevia, verdeturi care apartin bucatariei romanesti traditionale. Poate ca nu au un nume sofisticat sau cu rezonanta exotica precum cele pe care le gasim in supermarketuri, insa beneficiile pe care consumul acestor verdeturi le poate aduce starii noastre generale de sanatate sunt de nepretuit. Sunt eficiente si in dietele de slabire caci au o valoare energetica redusa, reducand nivelul colesterolului si purificand sangele. Iata de ce aceste 3 minuni ale naturii nu trebuie sa lipseasca din cura noastra de detoxifiere:

Urzica -Nu degeaba credeau bunicii nostri ca urzica reprezinta leacul pentru aproape orice suferinta. Chiar daca nu pare o planta atat de “prietenoasa”, urzica este cunoscuta ca o planta cu efecte tamaduitoare remarcabile datorita continutului sau ridicat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K. Ajuta totodata la tratarea alergiilor, in acest caz fiind recomandat consumul sau sub forma de ceai.

Urzica joaca un rol important si in protejarea sistemului imunitar al organismului. Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. In plus, urzica are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor. Consumul de urzici favorizeaza distrugerea viermilor intestinali si combate diareea si anumite afectiuni ale aparatului digestiv. Ceaiul de urzici este excelent in detoxifierea de primavara, avand rolul de a regla sistemul circulator, curatand sangele de toxine. Pentru a nu distruge substantele active existente, se prepara o infuzie din 2 lingurite de urzici si o cana de apa fierbinte. Se bea de trei ori pe zi, timp de 3 saptamani.

Spanacul -Nu doar Popeye marinarul poate deveni invincibil dupa o portie zdravana de spanac. Si noi, oamenii de rand, putem. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, , B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). In jurul acestei plante pluteste un mit care inca nu a fost spulberat, acela ca spanacul reprezinta planta cu cea mai mare cantitate de fier.


Spanacul contine intr-adevar fier, insa nu mai mult decat celelalte legume. In 100 de grame de spanac se regasesc doar 3 mg de Fier. Una dintre insusirile remarcabile ale acestei plante este faptul ca previne o anumita afectiune a ochilor, AMD, boala care poate duce la orbire. De asemenea, spanacul are si alte proprietati curative. Gratie continutului de iod, spanacul ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii si la intarirea imunitatii naturale a organismului.

Consumul de spanac ajuta la purificarea sistemului digestiv si la combaterea anemiilor si a epuizarilor nervoase. Mai trebuie sa stiti ca spanacul nu este indicat insa in cazul persoanelor suferind de hepatita, guta sau artrita. Si nu in ultimul rand, spanacul are un continut bogat de acid folic, fiind benefic mai ales in cazul femeilor insarcinate. Consumat in stare cruda, spanacul previne aparitia celulelor canceroase.

Stevia reprezinta unul dintre substituentii naturali ai zaharului, fiind utilizata de sute de ani de catre locuitorii din Paraguay in indulcirea ceaiurilor. Cu toate acestea, stevia contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange. Stevia contine glicozide, substante dulci pe care organismul nu le absoarbe insa, si o cantitate importanta de substante minerale precum vitamina A, vitamina C, Zinc, Potasiu, Magneziu, Fier, etc. Consumata in mod frecvent, stevia constituie una dintre cele mai eficiente si rapide metode de detoxifiere a organismului. Datorita continutului sau de acid crisofanic, stevia are proprietati purgative, inlesnind eliminarea toxinelor si a kilogramelor in plus. Consumul de stevie are un efect benefic si in cazul menstruatiei abundente, al palpitatiilor sau al reglarii tensiunii arteriale.


Alte metode

Dieta cu suc de fructe si ceaiuri detoxifiante



Sucul de fructe, indeosebi sucul de mere si cel de portocale, este bogat in vitamina C si intareste sistemul imunitar. Astfel pe parcursul unei zile bea numai suc de fructe, apa plata si ceaiuri detoxifiante. Dintre ceaiurile detoxifiante cele mai bune sunt : ceaiul verde, ceaiul de papadie, ceaiul de coada calului, ceaiul de patlagina. Repeta aceasta dieta ori de cate ori te simti ca trebuie.



Dieta cu fructe si legume



Pe parcursul a 3-4 zile consuma fructe si legume atat in stare proaspata cat si fierte . Excludeti din alimentatie tot ceea ce inseamna carne si grasimi animale, bauturi racoritoare care au o serie de E-uri, tutunul, alcoolul si cafeaua.



Daca vrei sa-ti ajuti organismul e bine sa tii toate posturile din timpul anului. Este o metoda buna de detoxifiere.



O metoda mai agresiva si care trebuie facuta cu mare atentie este cura cu ceaiuri laxative. Nu trebuie sa o tii decat o singura zi, o data pe an. Mancarea din timpul acestei zile va trebui sa se rezume la cateva fructe, apa plata si ceaiuri laxative.


Detoxifierea cu patrunjel

Acesta este o planta gustoasa foarte bogata in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina, benefica in bolile renale.

Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea caeasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina.

Proprietatile terapeutice ale patrunjelului

Patrunjelul este folosit ca remediu in diverse afectiuni, cum ar fi:

* Cresterea activitatii sistemului imun
* Cresterea tonicitatii sistemului nervos
* Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
* Regleaza ciclul menstrual
* Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
* Este un bun detoxifiant al organismului

Cum puteti utiliza patrunjelul in cura de detoxifiere

In primul rand cura de detoxifiere cu patrunjel nu necesita excluderea altor alimente, decat a celor cu potential toxic pentru organism, cum ar fi: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse, daca nu puteti renunta total la ele macar pe parcursul curei de detoxifiere.

Salata de patrunjel: se ia o legatura de patrunjel cu tot cu radacini si se toaca dupa preferinte intr-un castronas. Peste patrunjelul maruntit de pune dupa gust ulei de masline, zeama de la o lamaie, cativa catei de usturoi, seminte de dovleac si de susan. Se amesteca bine si se consuma la masa de pranz in fiecare zi, timp de 1-2 saptamani, avand un efect revigorant asupra organismului si fiind un bun tonic hepatic.

Sucul de patrunjel: o legatura-doua de patrunjel cu tot cu radacini se pune la robot sau se marunteste cu aparatul si se amesteca cu apa astfel incat sa se obtina un suc mai gros. Pentru un gust mai bun, il puteti combina cu alte legume si fructe, cum ar fi cu morcovi si mere spre exemplu. Din sucul astfel obtinut se bea un pahar inainte de fiecare masa, nu mariti doza caci efectele sale sunt foarte puternice. Acest suc este foarte bun in detoxifierea organismului si totodata regleaza ciclul menstrual, inlatura sindromul premenstrual, restabileste echilibrul sistemului nervos. De asemenea acest suc este utilizat cu real succes in cosmetica pentru curatarea tenului si inlaturarea petelor maronii de pe piele sau a pistruilor.

Extractele uleioase sau tincturile de patrunjel se mai folosesc in combaterea durerilor de dinti cand smaltul este sensibil, in cazul colicilor si calculilor de la nivel renal, in afectiuni ale urechilor, in hipertensiunea arteriala. De asemenea patrunjelul mai este folosit in curele de slabire.

Cine nu are voie sa faca o cura de detoxifiere cu patrunjel?

Aceasta cura de detoxifiere cu patrunjel le este contraindicata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, pentru ele fiind sufucient consumul patrunjelului din preparatele alimentare. Patrunjelul contine si apiol, o substanta care induce contractii uterine si care pot avea efecte nedorite asupra evolutiei sarcinii si care de asemenea reduce cantitatea de lapte secretat de glandele mamare.

Aveti grija de organismul vostru hranindu-l corect si oferindu-i odihna suficienta. Nu uitati, din cand in cand, sa urmati o cura de detoxifiere pentru curatarea organismului de substantele nocive.


Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, toamna si primavara.

Pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din organism este bine sa adopti citeva reguli simple pe o perioada de 7-14 zile.

Recomandari pentru detoxifierea periodica a organismului:

* Nu consuma alimente prajite
* Nu consuma alimente conservate sau afumate
* Evita pe cit posibil alimentele din supermarket care contin E-uri: coloranti, conservanti si alti amelioratori
* Nu consuma carne si mezeluri
* Inlocuieste dulciurile cu fructe
* Elimina fainoasele albe. Consuma cereale, piine neagra, de secara, de tarite
* Consuma fructe, legume proaspete si proteine vegetale(soia, ciuperci)
* Consuma cel putin 2 l de apa pe zi
* Nu consuma: zahar, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice
* Inlocuieste zaharul cu miere
* Pentru energizare consuma ceai verde in locul cafelei
* Consuma multe sucuri naturale si ceaiuri de plante
* Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la 1 jumatate de lamiie si 1 lingurita de miere
* Consuma lactate proaspete: iaurt, sana, chefir. Studiaza eticheta: sa nu contina E-uri, coloranti si conservanti
* Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului, bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta) Efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv
* Exercitiile fizice, mersul activ, stimuleaza actiunea sistemului cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
* Incearca cel putin 1 zi saptamina sa maninci numai "hrana vie". Deci, nu consuma alimente fierte sau prajite(mincare gatita) ci numai alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apa, ceaiuri etc
* Daca ai vointa si doresti o detoxifiere mai profunda consuma "hrana vie" 5-7 zile

Doar pentru tine.Spa la tine acasa.

Daca tot este vineri si ne pregatim pentru weekend, ce-ar fi sa ne propunem ca, macar o data pe luna, sa dedicam cateva clipe din timpul nostru pretios unui tratament de frumusete si rasfat la Spa? Partea frumoasa este ca poti pune in practica acest tratament inspirat din procedurile Spa sofisticate chiar la tine acasa, fara sa fie nevoie sa te deplasezi sau sa investesti o jumatate de salariu in starea ta de bine. Care sunt rezultatele? Incearca pe pielea ta si vei vedea cat de relaxata si rasfatata te vei simti!

In primul rand, ai nevoie de:

Doua uleiuri esentiale naturale (trebuie sa te asiguri ca pe ambalaj scrie ulei esential sau volatil) – poti alege lavanda (relaxant), bergamot (revigorant), geraniu (combate depresia), melisa (calmant), portocala (anti-stress) sau ylang-ylang (afrodisiac).

Ulei de masline sau de migdale dulci

Lumanarele plutitoare sau clasice

Lampa de aromoterapie sau betisoare parfumate

Perie pentru masaj corporal uscat

Masca naturala pentru fata

Exfoliant natural pentru fata si corp – il poti realiza chiar tu, amestecand malai/ tarate de grau/ fulgi de migdale (migdale maruntite in masina de rasnit) cu miere si ulei de masline sau de migdale dulci.

Dupa ce ai adunat toate cele prezentate mai sus, prepara un ulei de baie si masaj, amestecand doua linguri de ulei de masline (sau migdale dulci) cu cate o picatura din cele doua uleiuri esentiale pe care le-ai ales - pregateste ce cantitate de ulei natural doresti, respectand aceste proportii.

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este pregatirea salii de baie. Umple cada cu apa calda, placuta la atingere, apoi toarna o parte din uleiul parfumat pe care tocmai l-ai pregatit in apa. Aprinde lumanarile clasice sau, dupa ce s-a umplut cada, inconjoara-te de 2-3 lumanarele plutitoare.

Inainte de a intra in apa, maseaza-ti intreg corpul cu peria uscata, in sens circular si ascendent, de la talpile picioarelor pana in zona cefei. Maseaza foarte delicat si zona bustului, fara a insista. Zonele pe care poti insista sunt coapsele, fundul si soldurile, intrucat astfel, pe langa actiunea de indepartare a celulelor moarte, vei pune in miscare circulatia sangelui in zonele respective, ceea ce duce, in timp, la o diminuare considerabila a celulitei.

Dupa masajul uscat cu peria, demachiaza-ti temeinic tenul si maseaza zona sensibila din jurul ochilor si buzele cu un strop de ulei de masline, apoi aplica o masca pentru fata - click aici pentru a alege una dintre retetele naturale propuse de noi, in functie de rezultatul pe care doresti sa-l obtii. Pastreaza masca pe fata pret de 15 minute, cat timp te relaxezi in cada.

Dupa un sfert de ora de stat in apa, clateste-ti tenul si aplica pe tot corpul si pe fata exfoliantul natural pe care l-ai pregatit chiar tu, dupa reteta de mai sus. Insista pe zone precum talpile sau coatele, apoi clateste-te doar cu apa, fara a utiliza sapun sau gel de dus.

Pe pielea inca umeda, aplica putin din restul de ulei parfumat si maseaza usor, apoi infasoara-te intr-un halat de baie. In acest mod, uleiurile hidratante pentru frumusete vor continua sa actioneze si vor patrunde in piele, lasandu-ti pielea foarte catifelata.

Du-te in alta camera, aprinde un betisor parfumat sau lampa de aromoterapie si relaxeaza-te timp de o ora. Acesta este momentul oportun pentru a citi un roman savuros sau pentru a petrece timp in compania revistei tale preferate de frumusete si lifestyle, Kudika! Peste o ora, fa un dus scotian, in care sa alternezi apa rece cu cea calda – te vei simti ca noua dupa acest tratament Spa realizat chiar la tine acasa!

Un articol de Raluca Mateescu

Par sanatos


Iata cateva remedii pentru toate tipurile de par:
Pentru revitalizarea, stralucirea si supletea parului se foloseste infuzia din coaja de lamaie. Se taie marunt cojile de la 500 g lamai, se pun intr-un vas si se toarna peste ele 1,5 l apa clocotita. Se astupa vasul si se lasa 3 ore, dupa care se foloseste pentru clatirea parului proaspat spalat. Se bea zilnic o cana cu infuzie de schinduf pentru cresterea parului.
Carenta vitaminei B6, tratamentele chimice, bolile de piele, excesul de seboree pot determina caderea parului. Este importanta si recomandata o alimentatie bogata in uleiuri vegetale nerafinate, siliciu, vitamina E si B, sulf.
Tratamente naturiste impotriva caderii parului si impotriva matretii

Remedii impotiva caderii parului:

* Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat doua linguri cu zeama de lamaie sau otet. Tratamentul se repeta timp de doua saptamani.
* Se beau doua cani pe zi cu infuzie din radacina de brusture. Se pune cate o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Se strecoara si se bea.
* Se maseaza scalpul cu alifie de propolis, zilnic, timp de 4-5 luni.
* Parul se clateste, cu infuzie de coada calului, masand scalpul. Se pun 3 linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa stea 5-10 minute, apoi se strecoara si se foloseste.
* Se maseaza scalpul cu otet de mere, timp de o saptamana, de cateva ori pe zi.

Cateva remedii contra matretii:

* Se prepara si se aplica o masca din iaurt si zeama de lamaie. Se freaca bine doua linguri de iaurt cu doua lingurite de suc proaspat de lamaie, se aplica la radacina parului si se maseaza bine scalpul. Se acopera capul si dupa 30 de minute se spala parul cu sampon.
* Se clateste parul cu infuzie din frunze de nuc. Se pun 100 g frunze uscate, zdrobite, la 2 l de apa clocotita, se acopera vasul si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se foloseste infuzia. Parul va capata o tenta bruna.

Pigmentarea firelor de par:

* Pentru parul blond: Se prepara un decoct concentrat din flori de musetel, 5 linguri la un litru de apa, se fierb 10 minute, se acopera vasul si se lasa sa se racoreasca. Se strecoara, se adauga o lingura de otet si se foloseste decoctul pentru clatire. Se va obtine o nuanta de blond auriu.
* Pentru parul castaniu:
1. Se adauga o lingurita cu sulfat de cupru la o cana de vin rosu si se fierbe 10 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se inmoaie pieptenul in solutie si se trece prin par de mai multe ori. Pieptanatul se va repeta zilnic, timp de 2-3 saptamani timp de 5 minute. Parul se lasa sa se usuce de la sine.
2. Dupa spalare se clateste parul cu infuzie concentrata de ceai negru. Se pun 8-10 pliculete de ceai la 1 l apa clocotita. Se acopera si se lasa 10-15 minute, apoi se strecoara si se adauga o lingura de otet. Se va obtine o nuanta de castaniu inchis.
* Pentru parul carunt: Se prepara un macerat din flori de albastrele. Se pune o cana de flori de albastrele intr-un vas, se toarna peste ele doua cani cu apa clocotita, se acopera si se lasa la macerat 3-4 ore. Dupa ce se strecoara, se adauga o lingurita cu suc proaspat de lamaie sau otet de mere, apoi se inmoaie un tampon de vata in acest macerat si se tamponeaza fiecare suvita in parte. Maceratul de albastrele va da o nuanta albastruie, stralucitoare.

Masti naturiste pentru orice tip de ten!


Masti pentru ten gras

Se folosesc mastile cu argila alba sau verde, tarate de grau, drojdie de bere sau faina de ovaz. Pentru tenurile cu exces de sebum se vor folosi mastile calde, iar dupa ce au fost indepartate, se vor pune pe fata comprese reci cu infuzie de musetel sau galbenele.
Intotdeauna, inainte de a ne aplica o masca trebuie sa ne curatam bine tenul si gatul. Pe timpul cat masca este pe piele, incercati sa stati cat mai relaxata. Dupa 30 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta si se aplica comprese calde cu infuzie de musetel.
Ten gras, masti pentru tenul gras, remedii impotriva luciului pielii

Iata cateva exemple de masti pentru ten gras, ten cu exces de sebum:

* O jumatate de portocala sau grapefruit si doua lingurite de miere. Se zdrobesc feliile de fructe, se adauga mierea, se omogenizeaza si se aplica. Dupa 30 de minute se spala cu apa calda.
* O lingura de argila alba sau verde amestecata in suc proaspat de fructe sau apa distilata, pana se obtine o pasta ca o smantana. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Doua linguri de fragi zdrobiti, doua linguri de zmeura zdrobita si o lingura de iaurt. Se amesteca bine, se intinde pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se zdrobesc doua felii de pepene galben si doua de mango, se amesteca cu o lingura de iaurt si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se amesteca suc proaspat de portocala cu amidon pana obtineti o pasta si o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala cu apa calda.
* Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua lingurite de morcov ras fin, o lingurita de miere, o lingurita de amidon si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se macina fin 6 castane comestibile, se amesteca cu doua lingurite de miere si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se spala cu apa calda.
* Se zdrobesc bine o lingurita cu flori de musetel, una de rachin, una de levantica si una de coada racului, se adauga 3-4 lingurite de amidon si apa calda pana se obtine o pasta omogena. Se intinde pe fata, gat si decolteu, iar dupa 5-10 minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se zdrobeste bine o jumatate de banana, la care se adauga o lingurita de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele. Dupa 20 de minute se spala cu apa calda.
* Se amesteca bine 3 linguri de iaurt, o lingura de miere si faina pana obtineti o pasta omogena si se aplica pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se taie felii subtiri din miezul unui pepene verde si se aplica pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
* O lingura de miere, doua linguri de iaurt si un bob de drojdie si aplicati pe piele. Dupa 20 de minute se clateste.
* Se amesteca 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon. Se aplica pe piele si dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.


Masti pentru ten normal

Intotdeauna, inainte de a ne aplica o masca trebuie sa ne curatam bine tenul si gatul, altfel rezultatul nu va fi pe masura asteptarilor. Pe timpul cat masca este pe piele, incercati sa stati cat mai relaxata, culcata, la lumina slaba.
Dupa 30 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta si se aplica comprese calde cu infuzie de musetel. Masca se va aplica atat pe fata, cat si pe gat, ocolind zona ochilor si a gurii. Peste pleoape se vor pune felii de castravete sau pliculete de ceai folosite (galbenele, albastrele, tei, musetel).
In continuare va prezentam cateva masti pe care le puteti prepara acasa, si care au un efect bun pentru tenul normal.
Ten normal, ten mixt, masti impotriva imbatranirii pentru tenul mixt

Pentru atenuarea ridurilor pielea se spala de mai multe ori pe zi cu infuzie de sanziene, dintr-o lingurita de planta uscata la 100 ml de apa. Tot pentru atenuarea ridurilor din jurul gurii si a ochilor se pot aplica comprese cu ulei de masline, care se lasa sa actioneze cel putin 20 de minute. Daca doriti ca tenul dumneavoastra sa para bronzat, puteti folosi o masca cu morcov indiferent de tipul de ten.

Iata cateva exemple de masti pentru tenul mixt:

* Se ia un morcov, care se trece prin razatoarea mica, se adauga o lingura de smantana dulce, apoi se aplica pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.
* Se taie un morcov, se pune in storcator, iar in sucul obtinut se adauga lapte praf pana se obtine o masca bine de intins. Se aplica pe fata, gat si decolteu, iar dupa 15-20 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Iata cateva exemple de masti pentru tenul normal:

* Se freaca bine un galbenus de ou proaspat cu o lingura de miere, o lingura de zmeura zdrobita si lingura de amidon si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se spala cu apa calduta.
* O lingurita de miere, o lingura cu suc proaspat de ananas si o lingurita de tarate de grau.
* Se zdrobesc doua felii de pepene galben si doua de mango, se amesteca cu o lingura de smantana dulce si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta.
* Se dau prin razatoarea mica cateva felii de papaya si mango si se adauga doua lingurite de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste cu apa calduta.
* Se amesteca 2-3 linguri de argila alba cu suc proaspat de fructe, pana se obtine o pasta omogena. Se intinde masca pe fata, gat si decolteu, se lasa sa se usuce si apoi se indeparteaza cu apa calduta.
* Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua linguri de branza de vaci, pana se obtine o pasta cremoasa. Se aplica masca pe fata, apoi dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* O lingurita ulei de masline, un galbenus proaspat, o lingurita de miere, 100 g argila alba (caolin) si doua picaturi de trandafir.
* Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua lingurite de morcov ras fin, o lingurita de amidon si una de miere si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza si se clateste.
* Se amesteca 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon, se aplica si se lasa 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
* Se freaca bine doua linguri de miere cu doua linguri de ulei de masline sau de porumb si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel sau galbenele.


Masti pentru ten uscat

Masti naturiste pentru ten uscat, remedii pentru tenul uscat
Masti pentru tenul uscat, masti naturiste. Intotdeauna, inainte de a ne aplica o masca trebuie sa ne curatam bine tenul si gatul, altfel rezultatul nu va fi pe masura asteptarilor. Pe timpul cat masca este pe piele, incercati sa stati cat mai relaxata, culcata, la lumina slaba.
Dupa 30 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta si se aplica comprese calde cu infuzie de musetel. Masca se va aplica atat pe fata, cat si pe gat, ocolind zona ochilor si a gurii. Peste pleoape se vor pune felii de castravete sau pliculete de ceai folosite (galbenele, albastrele, tei, sunatoare, musetel).
Va prezentam cateva masti pentru tenul uscat.
Masti pentru ten uscat, tratamente naturiste, remedii, leacuri

Iata cateva exemple de masti pentru ten uscat:

* O lingura de lapte praf, un galbenus de ou si o lingurita cu ulei de masline.
* Miezul de portocala sau feliile aplicate pe fata intarzie imbatranirea, relaxeaza si tonifica pielea.
* O lingura cu pulpa de piersica, o lingurita cu miere. Se freaca bine pana se obtine o pasta si se aplica pe piele. Dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* O lingura de capsuni zdrobite si o lingura de smantana proaspata. Se amesteca pana se obtine o pasta si se aplica pe fata, gat si decolteu.
* O lingurita de miere, un galbenus proaspat de ou, o lingurita de lapte praf, doua picaturi de ulei de lamaie, 4-5 picaturi de ulei de jojoba si apa de tarate de grau, pentru a forma o pasta omogena.
* O lingurita capsuni zdrobite, o lingurita pulpa de caise, o lingurita de amidon si una de miere. Se omogenizeaza bine si se intinde pe fata, gat si decolteu.
* Ulei de migdale dulci. Se inmoaie comprese sterile in ulei si se aplica pe piele.
* O lingurita de ulei de masline, un galbenus proaspat, o lingurita de miere, doua lingurite cu suc proaspat de portocala. Se amesteca bine toate ingredientele cu o spatula de lemn si se adauga lapte praf atat cat sa se obtina o pasta omogena.
* O lingura cu branza proaspata de vaci, o lingura cu suc proaspat de castravete, o lingurita de argila roz si o lingura de smantana dulce. Se amesteca bine pana se obtine o pasta, apoi se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 15 minute se indeparteaza cu apa calduta.
* Se amesteca doua lingurite de morcov ras fin, un galbenus de ou, o lingurita de amidon si una de miere si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza si se clateste piele cu apa calda.
* Se taie felii subtiri din miezul unui pepene verde si se aplica pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste pielea cu apa rece.
* Zdrobiti miezul unei piersici coapte, adaugati o lingurita de miere si una de lapte praf, apoi intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Frecati bine doua linguri de miere cu doua linguri de ulei de masline sau de porumb si intindeti pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute indepartati cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel sau galbenele.
* Se zdrobeste bine o lingurita cu flori de musetel, una de lavanda si una de nalba, se amesteca cu 3 lingurite de amidon si cu apa calda. Pasta obtinuta se intinde pe piele 5-10 minute, apoi se clateste.
* Amestecati 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon. Dupa 20 de minute se clateste cu apa calduta.
* Se curata un mar de coaja si se trece prin razatoarea mica. Se amesteca cu o lingurita de zeama de lamaie si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 15 minute se indeparteaza cu apa calduta.
* Se freaca bine un galbenus de ou proaspat cu o lingura de miere, o lingura de zmeura zdrobita si o lingura de amidon, si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se spala cu apa calduta.
* Zdrobiti miezul unei piersici coapte, adaugati o lingura de smantana dulce, omogenizati si intindeti masca. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Frecati bine un galbenus de ou cu o lingura de unt de arahide, o lingurita de miere si una de suc proaspat de fructe, aplicati pe piele. Dupa 20-30 de minute indepartati cu un tampon de vata inmuiat in infuzie de musetel sau galbenele.

Tratament naturist pentru piele uscata


Glandele sebacee secreta un sebum care are rolul de a ne proteja pielea de conditiile atmosferice.
Daca aceste glande nu secreta suficient sebum sau daca pielea este expusa mult timp la frig, vant, soare sau alti factori, radicali liberi, care o deshidrateaza, fara a fi protejata, aceasta devine sensibila, se cojeste si ustura sau doare.
Puteti folosi produse aflate in magazine si farmacii sau puteti folosi leacuri aflate la indemana oricui, care sunt mai sanatoase, si totodata naturale. In continuare va prezentam cateva dintre ele.
Tratamente naturiste pentru pielea crapata si pielea uscata

Iata cateva remedii pentru pielea crapata si pielea uscata:

* Se maseaza pielea cu gel de Aloe Vera.
* Se maseaza pielea cu miere de albine.
* Pentru coatele sau genunchii a caror piele se inchide la culoare si se cojeste, se recomanda sa se frece pielea cu felii de lamaie.
* Se fac spalaturi sau tamponari cu decoct concentrat din frunze proaspete de morcovi. Se pun doua linguri de frunze maruntite la o cana de apa si se fierb 10 minute, dupa care se strecoara decoctul si se foloseste.
* Se pun cataplasme cu cartof crud. Se curata un cartof, se da prin razatoarea mica, apoi se stropeste cu ulei de masline, se pune o fasie de panza si se aplica direct pe piele.
* Se pun cataplasme cu morcovi rasi.
* Se fac bai locale sau generale cu decoct din seminte de in. Se fierbe un pahar cu seminte de in in 2 l apa, timp de 15 minute, apoi se toarna in cada cu apa calda. Baia va dura 15-20 de minute.

Tratament pentru buze uscate




Buze uscate, crapate si iritate, senzatie de disconfort si usturime. Cum sa evitam aceste probleme? Cu atat mai mult in sezonul rece. Mai intai, trebuie sa retinem ca buzele noastre au nevoie de hidratare. Atentie! Nu folositi creme la intamplare. Pentru fiecare dintre suferintele buzelor, remediile sunt diferite.
O alta afectiune frecventa a buzelor se manifesta prin uscarea buzelor, inflamarea si fisurarea lor. Suferinta apare din cauza frigului, a soarelui puternic, a rujurilor sau a pastei de dinti. Si pentru suferinta provocata de "craparea" buzelor sunt solutii care va sunt la indemana.
Tratamente naturiste pentru buzele uscate si crapate, hidratarea buzelor

Vantul, frigul sau chiar canicula pot determina craparea buzelor. Deoarece in acea zona nu exista glande sebacee, buzele sunt mai uscate decat restul tenului. O lipsa de vitamina B poate determina aparitia unor crapaturi la coltul gurii, numite popular "zabalute". Pasta de dinti usuca si mai mult buzele, de aceea, in perioada cat buzele sunt crapate, se va inlocui pasta de dinti cu fluor pentru curatarea dintilor cu bicarbonat de sodiu usor umezit sau cu un gel de dinti ce contine Aloe Vera.
Iata cateva remedii:

* Se ung buzele cu unt fara sare sau cu smantana proaspata.
* Se sterg buzele cu o felie de castravete crud.
* Se ung buzele crapate cu ulei de masline.
* Se foloseste un ruj hidratant sau un balsam pentru buze.
* Se amesteca 3 picaturi de ulei de trandafir cu o lingurita de ulei de porumb si se ung buzele de mai multe ori pe zi.
* Se taie o capsula de vitamina E si se ung buzele crapate cu uleiul din interior.
* De asemenea, in perioada respectiva se vor consuma cat mai multe lichide.

Tratament pentru herpes




Termenul de "herpes" este cunoscut in popor, fiind atribuit mai ales leziunilor buzelor. In general, pacientii considera ca herpesul este o boala usoara, fara complicatii, pe care o "trateaza" singuri la domiciliu cu diverse "leacuri babesti", cum ar fi pasta de dinti, otetul, scrumul de tigara, frunzele de varza, lingura de lemn incinsa, ness.
Este bine ca herpesul sa se trateze inca de la primele semne, care constau in mancarime, usturime si chiar durere.
Herpesul este cauzat de virusul herpetic si se manifesta prin aparitia la buze sau in apropierea buzelor a unor basici cu lichid.
Herpesul, tratamente naturiste pentru herpes, remedii

Pentru a preveni infectarea sau reinfectarea cu virusul herpetic, nu trebuie sa folosim aceleasi pahare sau tacamuri utilizate de persoanele infectate, nu sarutati persoane care au herpes, schimbati periuta de dinti dupa ce herpesul a disparut, pentru a preveni reinfectarea.

* Se tamponeaza zona cu alcool (vodca, whisky) sau cu cafea rece.
* Se unge herpesul de 2-3 ori pe zi cu o alifie cu propolis.
* Se beau zilnic 2-3 cani cu infuzie de "trei frati patati".
* Se taie o capsula de vitamina E sau de vitamina A si se unge herpesul cu uleiul din interior.
* Se pun comprese cu infuzie din frunze de fragi.
* Se zdrobesc cateva flori proaspete de galbenele, se inmoaie un tampon in sucul obtinut si se tamponeaza herpesul.
* Se tamponeaza zona cu tinctura de propolis.
* Se pun comprese cu suc proaspat de portocale si mere.
* Se unge herpesul cu alifie de galbenele sau de roinita.

Acneea.Tratament


Acneea

In primul rand nu este o boala infectioasa. Acneea se datoreaza interactiunii dintre bacteriile saprofite normale si o piele anormal de grasa. Practic, prin secretia crescuta de sebum se blocheaza canalul de excretie pilosebaceu si apar punctele negre. Prin colonizarea foliculului de par de catre bacteria numita Propionibacterium Acnes se produce inflamatia si apar cosuri purulente si noduli rosii. Leziunile se localizeaza pe fata, pe tegumentele trunchiului, mai ales pe spate, dar si la nivelul pielii capului.

Tratamente naturiste pentru acnee, iritatii si cosuri

Tenul gras, in special, este predispus la acnee si iritatii. Acneea este o afectiune a pielii, care se manifesta prin mici abcese, pustule, care apar pe fata si uneori si pe torace, mai ales la varsta adolescentei. Pentru tratarea acneei, trebuie sa urmam o dieta care sa ajute la eliminarea toxinelor din organism. Dieta va consta in: sucuri proaspete de morcovi, telina, sfecla rosie si rosii, peste alb, piept de pui sau curcan, fara piele, fiert sau la gratar. Din alimentatie se vor elimina dulciurile concentrate, cafeaua, alcoolul, tutunul, sarea iodata, alimentele bogate in grasimi si bauturi acidulate. De asemenea, se vor folosi cat mai putine farduri. Uneori, chiar si pilulele contraceptive pot fi cauza aparitiei acneei.

Cafeaua se va inlocui cu infuzie de cicoare. Se pun doua lingurite de planta uscata la o cana de apa clocotita, se lasa 30 de secunde, apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici. Totodata, si o simpla cura cu gel de Aloe Vera stabilizat este foarte benefica pentru detoxifierea organismului. Pe langa o dieta corespunzatoare, trebuie sa ne impunem si o igiena riguroasa:

* Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
* Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
* Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
* Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
* Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
* Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
* Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
* Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
* Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
* Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
* Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
* Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
* Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
* Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
* Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
* Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.

Tratament pentru celulita


Ameliorarea si disparitia celulitei

Celulita se caracterizeaza prin 4 semne fundamentale: cresterea volumului, a consistentei, a sensibilitatii si diminuarea mobilitatii pielii.
In 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate, 25% - in consumul de anticonceptionale, 20% - in timpul si dupa sarcina si 25% din cazuri in perioada de menopauza.
Estrogenii actioneaza asupra vaselor sanguine din tesutul adipos subcutanat. Ca rezultat al dereglarii circulatiei sangelui in vasele mici, se deregleaza aportul de oxigen spre tesutul de grasime. Se formeaza celule moarte si celule muribunde. Se formeaza conglomerate dure de grasime.
* Se va bea zilnic o cana cu infuzie de papadie. Se pun 1-2 lingurite de planta uscata la o cana de apa fierbinte, se lasa 10 minute, se strecoara, apoi se adauga o felie de lamaie si se bea infuzia neindulcita.
* Se beau multe lichide (apa plata si ceaiuri de plante, neindulcite), peste 2 l pe zi.
* Se vor face zilnic exercitii fizice.
* Trebuie evitate bauturile alcoolice, produsele cu cofeina, carnea grasa, branzeturile, mezelurile sau lactatele grase.
* Se vor consuma multe verdeturi, legume si fructe bogate in fibre. La salate se adauga frunze proaspete de papadie si de macris. Exemplu de salata anti-celulitica: se aleg doi pumni de frunze tinere de papadie, inainte ca planta sa infloreasca, se spala bine sub jet de apa rece, se rup daca sunt prea mari, se aseaza in salatiera, iar in momentul servirii, se stropesc cu un sos preparat din doua linguri de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie, putina apa rece si sare. Frunzele de papadie se pot combina cu frunze de macris, ceapa verde, usturoi verde sau marar.

Cum sa ai unghii si maini frumoase


Tratamente naturiste pentru maini crapate si unghii care se exfoliaza

In special cand este frig sau bate vantul, trebuie sa ne protejam mainile cu creme si manusi, pentru a evita craparea si iritarea pielii. De asemenea, trebuie sa purtam manusi de menaj atunci cand folosim produse de curatat care contin substante chimice ce ataca pielea. Cand manipulam obiecte dure, fierbinti sau foarte reci, mainile trebuie protejate cu manusi speciale.
Daca dorim sa avem unghii sanatoase trebuie sa consumam zilnic alimente bogate in vitamina A, B si C, in acizi grasi Omega-3 si zinc (morcovi, peste gras, verdeturi, legume proaspete, seminte, nuci).

Mainile crapate:

* Se unge pielea cu un unguent cu galbenele sau Aloe Vera.
* Se fac spalaturi sau tamponari cu decoct din frunze proaspete de morcovi.
* Se aplica pe maini o masca din lapte dulce si avocado (se amesteca bine doua linguri pulpa zdrobita de avocado cu doua linguri de lapte dulce pana se obtine o pasta omogena), se lasa sa actioneze 20 de minute, se clateste cu apa calda apoi se unge cu un unguent de galbenele sau musetel.
* Se amesteca glicerina cu ulei de lamaie in cantitati egale, si se ung mainile de 4-5 ori pe zi.
* Se ung mainile cu ulei de masline.
* Dupa ce ati curatat peste sau ati tocat ceapa, mirosul de pe maini se poate indeparta daca va spalati sau va tamponati pielea cu lapte dulce.

Pentru unghiile care se exfoliaza sau se rup usor este recomandat:

* Unghiile se freaca cu o felie de lamaie, timp de 10 zile, de 2-3 ori pe zi.
* Drojdie de bere inmuiata cu apa de tarate de grau sau apa de faina de orez. Se face o pasta care se aplica pe unghii si se lasa 30 de minute. Tratamentul se repeta timp de 7-8 zile.

Tratamente pentru unghiile patate:

* Se prepara o pasta din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata si se aplica pe unghii cu un tampon. Dupa ce se lasa sa actioneze cateva minute, se clateste cu apa calda si se ung unghiile cu ulei de masline.

Sfaturi pentru unghii frumoase
Un tratament exfoliant pe baza de sare si lamaie intareste unghiile si le reda aspectul sanatos. Amesteca sare de bucatarie cu cateva picaturi de lamaie si putin ulei si maseaza unghiile. Amestecul este foarte bun daca ai unghiile decolorate. Inmoaie apoi unghiile timp de 2 minute in lapte deoarece acesta are elemente naturale care hranesc unghiile si le face puternice.
Nu taia cuticulele deoarece pe langa riscul aparitiei infectiilor, cuticulele vor creste mai mult. Impinge-le cu un betisor. Un tratament de urgenta ar fi sa masezi unghiile cu ulei de masline sau cu continutul unei capsule de vitamina E. Astfel unghiile vor fi mai flexibile.
Oja este un protector, dar daca o lasi prea mult pe unghii, le poate ingalbeni si vor aparea pete. Din cand in cand lasa unghiile sa respire. Manichiura ar trebui facuta o data pe saptamana.

Manichiura se face cu grija: mainile trebuie fi tinute intai in apa calda sapunita si apoi se vor curat cu grija pielitele ,nu adanc ,ci mai la suprfata.E bine sa se dea un strat de intaritotr sau vitaminizant ,dupa care se aplica lacul .E bine sa fie pilite si curatate saptamanal de pielitele care cresc in jurul lor.
Atentie la dizolvant ,sa fie de calitate pentru a nu usca si mai mult unghiile.Daca va permiteti incercati sa faceti o pauza de o zi dupa ce ati sters unghiile cu dizolvant ,pana la urmatorul strat de oja.
Pentruca unghiile sa para mai lungi ,se vor da cu lac de la un capat la altul ,lasandu-se un mic spatiu lateral.Friabilitatea lor indica o lipsa de calciu si magneziu.O cura de vitamine si o alimentatie adecvata le va ajuta.Se pot face bai cu ulei caldut ,in special dupa intrebuintarea detergentilor care le ataca.

Trucuri pt unghii de invidiat:
* strasuri sau stelute decorative- pentru a beneficia mai mult de aceste accesorii moderne ,e bine sa dai cu un strat incolor de oja peste ele.
*achizitionati-va o pila cu patru fete.Suprafetele denivelate, aspre si neuniforme de la suprafata unghiilor se
uniformizeaza elegant cu o pila speciala de lustruit. Aceasta netezeste si confera
un extraordinar efect stralucitor, ca si cum unghiile ar fi lacuite.

*nu pili unghia prea mult, dar nici nu le lasa sa creasca excesiv, riscul de a se rupe va creste. Cand dai cu pila, incepe dintr-o singura parte si pastreaza sensul, altfel, daunezi unghiei.
*daca cuticulele tale sunt in forma de oval la baza, ai putea alege forma patratoasa, insa daca ai degetele mai alungite si frumoase, poti opta pentru forma ovala a unghiilor. Pentru unghiile scurte numai culorile deschise sunt potrivite, iar daca le ai lungi, atunci ai mai multe optiuni, fie pastelate, fie sidefate in orice nuanta!
*chiar daca sunt foarte solicitate si in trend , nu opta pentru unghiile false.Peste o luna de zile tragi pentru a-ti reface unghiile dupa o perioada in care ai purtat unghii false. Se schimba pana si culoarea acestora si in plus risti sa capete anumite pete rosiatice.
*hidratarea unghiilor este foarte importanta pentru frumusetea lor: consumati multa apa si alimente proaspete si santoase.




 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você