Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

luni, 26 iulie 2010

Grandma`s beauty routine



Daca te nasti in 1929 si tineretea ta se desfasoara intr-un mediu rapus de razboi atunci ingrijirea pielii trece automat pe locul doi(trei sau patru). Unde sa mai pui ca alternativele pentru produsele de ingrijire erau limitate.
Bunica a fost o femeie simpla si totusi e cea mai complexa persoana pe care a cunoscut-o vreodata.
Ma uit la minunata fiinta cu parul carunt si zambetul mereu pe buze... Ochii tradeaza o viata grea si experiente care nu vor fi niciodata uitate. Totusi pozele ingalbenite imi dezvaluie o femeie cocheta cu rochii vaporoase sau deux pies`uri, o parte create de ea. Parul a fost mereu foarte lung aranjat in coc sau impletituri complicate. Tenul , atins de soare, arata foarte luminos.

M-am uitat atent la ea zilele trecute si am intrebat-o despre modul cum isi ingrijea pielea.( Chiar si acum la 81 de ani tenul ei arata foarte bine dar ridurile de expresie adanci sunt evidente si o dau de gol.) Ea a inceput sa rada uitandu-se la trusa pe care o car mereu cu mine pentru eventuale retusuri. Mereu imi spune sa am grija cu fondul de ten oricat am incercat eu sa-i explic ca e mai mult decat o crema colorata...

Asadar singurul produs de makeup pe care l-a folosit a fost rujul rosu, cu care se mai dadea uneori si pe pometi. Pentru fata isi prepara singura doua creme, una de aloe si una de galbenele, care erau folosite si pentru coate sau calcaie. Tenul il curata mereu cu sapun iar deseori folosea o pulbere din catina cu unt.
Pe par se spala cu sapun de casa, bere, sau recolta apa de ploaie.
Ce nu ii lipsea niciodata era colonia pe care o folosea in zilele de sarbatoare, duminica sau cand se ducea in vizita.

Acum, de fiecare data cand o vizitez, ma asigur daca mai are parfum, sampon, crema de fata si o crema foarte hidratanta pentru maini si NICIODATA nu trebuie sa uit de balsamul de buze cu aroma fructata. Ultima data ii cumparasem trei, ca sa fiu sigura..:)).

2 comentarii:

Oana Roxana spunea...

Mi-a placut sa citesc articolul.Parca mi-o si imaginez.Eu nu folosesc decat balsam din comert(si un creion corector,sa nu mint),in rest pentru a-mi curata tenul,folosesc otet de mere si pe post de demachiant,uleiul de masline.Sunt mai sigure si pana acum nu am de ce sa ma plang.Poate ne mai impartasesti cateva secrete de-ale bunicii tale. :)

Deedee spunea...

@Oana: Si eu fana ulei de masline. Mai putin pe fata dar de obicei imi prepar un exfoliant cu ulei de masline si zahar, pentru corp, sau inlocuiesc zaharul cu zat de cafea. Exfoliantul asta bate multe produse pe care am aruncat banii.
Ah, era sa uit de masca pentru par:) Ulei de masline si ulei de ricin. (Cred ca am vb despre asta in blogul cu Tratamente Naturiste.) Combinatia asta e foarte eficienta. Popici.

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você