Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

miercuri, 4 noiembrie 2009

Cum stii daca ai gripa noua!!!


Nu e un subiect glamour dar ca orice persoana cae se respecta si are grija de sanatatea sa este bine sa stii cum faci diferenta dintre o viroza si noua gripa, mai ales ca ne place sa colindam prin magazine...
Primele simptome pe care trebuie sa le iei in calcul sunt: tuse seaca, secretii nazale apoase, jena in gat, temperatura, atentie, intre 37,5-38,5 C si o stare de disconfort.

In cel mult doua zile, bolnavul trebuie sa se prezinte la medic. Altfel, exista riscul ca gripa sa capete o forma medie spre severa.

Daca, in schimb, aveti frisoane, febra de la 39 in sus, tuse, secretii nazale apoase, dureri in gat, musculare, de cap si ale globilor oculari, atunci este vorba despre gripa sezoniera. Diferenta este data, asadar, de dureri si frisoane!

In fine, daca aveti doar o usoara durere in gat, nasul este infundat sau curge usor, insa nu prezentati febra, sunt mari sanse sa va fi "captusit" cu o viroza.

Cercel a declarat ca oamenii trebuie sa stea acasa cand sunt bolnavi, parintii sa nu alerge cu copiii bolnavi la gradinita sau la scoala, pentru ca gripa noua se va extinde rapid.

Atentie! In spatele unui om bolnav sunt zece purtatori ai virusului gripal.

Adrian Streinu Cercel recomanda populatiei sa se autoizoleze si sa ceara sfatul medicului prin telefon. Bolnavii trebuie sa mearga la consultatii la medicul de familie, cand la cabinet sunt mai putini bolnavi.

Daca diagnosticul a fost confirmat, bolnavul este obligat sa respecte recomandarile medicului si sa se izoleze la domiciliu, pentru a nu raspandi boala, altfel risca o amenda penala sau chiar inchisoarea.

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você