Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

luni, 21 septembrie 2009

Tot ce trebuie sa stii despre par - trucuri de ingrijire

Nu e suficient sa ai un par frumos de la natura. Pentru a-l pune in valoare si pentru a-l mentine frumos si stralucitor, acesta are nevoie si el de ingrijire speciala. Iata catev asfaturi si trucuri menite sa te ajute sa-ti speli, ingrijesti si sa-ti usuci adecvat parul.

Pentru fiecare tip de par exista un sampon si un balsam. Urmeaza doar ca tu sa-l descoperi si sa-l folosesti.
Mastile si tratamentele speciale au o textura mai consistenta decat balsamul, fiind mai hranitoare. Timpul lor de actionare e mai lung, fiind necesare cel putin 10 minute pentru ca sa-si faca efectul. Pentru maximum de eficienta, dupa aplicare, acopera parul sub o folie cu un prosop, deoarece actioneaza cel mai bine la caldura. Spre deosebire de balsam, mastile nu trebuie aplicate dupa fiecare spalare, o data pe saptamana e suficient.

Clatirea si pieptanarea...
Primul lucru care trebuie sa-l faci dupa clatire e sa-ti infasori parul intr-un prosop. Il poti lasa asa intre 5 -10 min,depinde cat ai la dispozitie. In acest fel parul se hidrateaza si fiind ud il protejezi sa nu se rupa. Atentie!! nu freca parul cu prosopul, risti sa-l distrugi....
Cand e momentul pieptanarii, riscul ruperii firelor de par e si mai mare.. Trebuie procedat cu grija, suvita cu suvita, pornind de jos treptat spre carare.
Pentru parul lung se folosesc periile rare iar pentru cel scurt cele dese. Daca acestea sunt din material plastic trebuie schimbate des.. Pentru ingrijirea zilnica se recomanda pieptene cu dinti rari.

Uscarea...
Daca nu intentionezi sa-ti faci o frizura sofisticata sau daca ai timp,cel mai bine e sa lasi parul sa se usuce de la sine.
Daca esti in criza de timp sau te-ai obisnuit cu uscatorul, foloseste uscarea la rece, e mai putin daunatoare. Intre timp uscatorul stie sa faca mai multe decat sa usuce,aranjeaza bucle, creaza volum si aranjeaza foarte bine.

Atentie!!! regimul de uscare difera in functie de tipul de par...
Uscatoarele sunt prevazute cu dispozitive de reglare iar in medie puterea unui foen e cuprinsa intre 1000 si 1600 W. Daca ai parul fin ia-ti un foen cu o putere maxima de 1200... Pentru parul cu firul gros puterea mai mare nu reprezinta un pericol.

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você