Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Tratament pentru celulita


Ameliorarea si disparitia celulitei

Celulita se caracterizeaza prin 4 semne fundamentale: cresterea volumului, a consistentei, a sensibilitatii si diminuarea mobilitatii pielii.
In 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate, 25% - in consumul de anticonceptionale, 20% - in timpul si dupa sarcina si 25% din cazuri in perioada de menopauza.
Estrogenii actioneaza asupra vaselor sanguine din tesutul adipos subcutanat. Ca rezultat al dereglarii circulatiei sangelui in vasele mici, se deregleaza aportul de oxigen spre tesutul de grasime. Se formeaza celule moarte si celule muribunde. Se formeaza conglomerate dure de grasime.
* Se va bea zilnic o cana cu infuzie de papadie. Se pun 1-2 lingurite de planta uscata la o cana de apa fierbinte, se lasa 10 minute, se strecoara, apoi se adauga o felie de lamaie si se bea infuzia neindulcita.
* Se beau multe lichide (apa plata si ceaiuri de plante, neindulcite), peste 2 l pe zi.
* Se vor face zilnic exercitii fizice.
* Trebuie evitate bauturile alcoolice, produsele cu cofeina, carnea grasa, branzeturile, mezelurile sau lactatele grase.
* Se vor consuma multe verdeturi, legume si fructe bogate in fibre. La salate se adauga frunze proaspete de papadie si de macris. Exemplu de salata anti-celulitica: se aleg doi pumni de frunze tinere de papadie, inainte ca planta sa infloreasca, se spala bine sub jet de apa rece, se rup daca sunt prea mari, se aseaza in salatiera, iar in momentul servirii, se stropesc cu un sos preparat din doua linguri de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie, putina apa rece si sare. Frunzele de papadie se pot combina cu frunze de macris, ceapa verde, usturoi verde sau marar.

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você