Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Tratament naturist pentru piele uscata


Glandele sebacee secreta un sebum care are rolul de a ne proteja pielea de conditiile atmosferice.
Daca aceste glande nu secreta suficient sebum sau daca pielea este expusa mult timp la frig, vant, soare sau alti factori, radicali liberi, care o deshidrateaza, fara a fi protejata, aceasta devine sensibila, se cojeste si ustura sau doare.
Puteti folosi produse aflate in magazine si farmacii sau puteti folosi leacuri aflate la indemana oricui, care sunt mai sanatoase, si totodata naturale. In continuare va prezentam cateva dintre ele.
Tratamente naturiste pentru pielea crapata si pielea uscata

Iata cateva remedii pentru pielea crapata si pielea uscata:

* Se maseaza pielea cu gel de Aloe Vera.
* Se maseaza pielea cu miere de albine.
* Pentru coatele sau genunchii a caror piele se inchide la culoare si se cojeste, se recomanda sa se frece pielea cu felii de lamaie.
* Se fac spalaturi sau tamponari cu decoct concentrat din frunze proaspete de morcovi. Se pun doua linguri de frunze maruntite la o cana de apa si se fierb 10 minute, dupa care se strecoara decoctul si se foloseste.
* Se pun cataplasme cu cartof crud. Se curata un cartof, se da prin razatoarea mica, apoi se stropeste cu ulei de masline, se pune o fasie de panza si se aplica direct pe piele.
* Se pun cataplasme cu morcovi rasi.
* Se fac bai locale sau generale cu decoct din seminte de in. Se fierbe un pahar cu seminte de in in 2 l apa, timp de 15 minute, apoi se toarna in cada cu apa calda. Baia va dura 15-20 de minute.

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você