Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Par sanatos


Iata cateva remedii pentru toate tipurile de par:
Pentru revitalizarea, stralucirea si supletea parului se foloseste infuzia din coaja de lamaie. Se taie marunt cojile de la 500 g lamai, se pun intr-un vas si se toarna peste ele 1,5 l apa clocotita. Se astupa vasul si se lasa 3 ore, dupa care se foloseste pentru clatirea parului proaspat spalat. Se bea zilnic o cana cu infuzie de schinduf pentru cresterea parului.
Carenta vitaminei B6, tratamentele chimice, bolile de piele, excesul de seboree pot determina caderea parului. Este importanta si recomandata o alimentatie bogata in uleiuri vegetale nerafinate, siliciu, vitamina E si B, sulf.
Tratamente naturiste impotriva caderii parului si impotriva matretii

Remedii impotiva caderii parului:

* Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat doua linguri cu zeama de lamaie sau otet. Tratamentul se repeta timp de doua saptamani.
* Se beau doua cani pe zi cu infuzie din radacina de brusture. Se pune cate o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Se strecoara si se bea.
* Se maseaza scalpul cu alifie de propolis, zilnic, timp de 4-5 luni.
* Parul se clateste, cu infuzie de coada calului, masand scalpul. Se pun 3 linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa stea 5-10 minute, apoi se strecoara si se foloseste.
* Se maseaza scalpul cu otet de mere, timp de o saptamana, de cateva ori pe zi.

Cateva remedii contra matretii:

* Se prepara si se aplica o masca din iaurt si zeama de lamaie. Se freaca bine doua linguri de iaurt cu doua lingurite de suc proaspat de lamaie, se aplica la radacina parului si se maseaza bine scalpul. Se acopera capul si dupa 30 de minute se spala parul cu sampon.
* Se clateste parul cu infuzie din frunze de nuc. Se pun 100 g frunze uscate, zdrobite, la 2 l de apa clocotita, se acopera vasul si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se foloseste infuzia. Parul va capata o tenta bruna.

Pigmentarea firelor de par:

* Pentru parul blond: Se prepara un decoct concentrat din flori de musetel, 5 linguri la un litru de apa, se fierb 10 minute, se acopera vasul si se lasa sa se racoreasca. Se strecoara, se adauga o lingura de otet si se foloseste decoctul pentru clatire. Se va obtine o nuanta de blond auriu.
* Pentru parul castaniu:
1. Se adauga o lingurita cu sulfat de cupru la o cana de vin rosu si se fierbe 10 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se inmoaie pieptenul in solutie si se trece prin par de mai multe ori. Pieptanatul se va repeta zilnic, timp de 2-3 saptamani timp de 5 minute. Parul se lasa sa se usuce de la sine.
2. Dupa spalare se clateste parul cu infuzie concentrata de ceai negru. Se pun 8-10 pliculete de ceai la 1 l apa clocotita. Se acopera si se lasa 10-15 minute, apoi se strecoara si se adauga o lingura de otet. Se va obtine o nuanta de castaniu inchis.
* Pentru parul carunt: Se prepara un macerat din flori de albastrele. Se pune o cana de flori de albastrele intr-un vas, se toarna peste ele doua cani cu apa clocotita, se acopera si se lasa la macerat 3-4 ore. Dupa ce se strecoara, se adauga o lingurita cu suc proaspat de lamaie sau otet de mere, apoi se inmoaie un tampon de vata in acest macerat si se tamponeaza fiecare suvita in parte. Maceratul de albastrele va da o nuanta albastruie, stralucitoare.

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você