Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Masti naturiste pentru orice tip de ten!


Masti pentru ten gras

Se folosesc mastile cu argila alba sau verde, tarate de grau, drojdie de bere sau faina de ovaz. Pentru tenurile cu exces de sebum se vor folosi mastile calde, iar dupa ce au fost indepartate, se vor pune pe fata comprese reci cu infuzie de musetel sau galbenele.
Intotdeauna, inainte de a ne aplica o masca trebuie sa ne curatam bine tenul si gatul. Pe timpul cat masca este pe piele, incercati sa stati cat mai relaxata. Dupa 30 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta si se aplica comprese calde cu infuzie de musetel.
Ten gras, masti pentru tenul gras, remedii impotriva luciului pielii

Iata cateva exemple de masti pentru ten gras, ten cu exces de sebum:

* O jumatate de portocala sau grapefruit si doua lingurite de miere. Se zdrobesc feliile de fructe, se adauga mierea, se omogenizeaza si se aplica. Dupa 30 de minute se spala cu apa calda.
* O lingura de argila alba sau verde amestecata in suc proaspat de fructe sau apa distilata, pana se obtine o pasta ca o smantana. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Doua linguri de fragi zdrobiti, doua linguri de zmeura zdrobita si o lingura de iaurt. Se amesteca bine, se intinde pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se zdrobesc doua felii de pepene galben si doua de mango, se amesteca cu o lingura de iaurt si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se amesteca suc proaspat de portocala cu amidon pana obtineti o pasta si o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala cu apa calda.
* Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua lingurite de morcov ras fin, o lingurita de miere, o lingurita de amidon si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se macina fin 6 castane comestibile, se amesteca cu doua lingurite de miere si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se spala cu apa calda.
* Se zdrobesc bine o lingurita cu flori de musetel, una de rachin, una de levantica si una de coada racului, se adauga 3-4 lingurite de amidon si apa calda pana se obtine o pasta omogena. Se intinde pe fata, gat si decolteu, iar dupa 5-10 minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se zdrobeste bine o jumatate de banana, la care se adauga o lingurita de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele. Dupa 20 de minute se spala cu apa calda.
* Se amesteca bine 3 linguri de iaurt, o lingura de miere si faina pana obtineti o pasta omogena si se aplica pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Se taie felii subtiri din miezul unui pepene verde si se aplica pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
* O lingura de miere, doua linguri de iaurt si un bob de drojdie si aplicati pe piele. Dupa 20 de minute se clateste.
* Se amesteca 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon. Se aplica pe piele si dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.


Masti pentru ten normal

Intotdeauna, inainte de a ne aplica o masca trebuie sa ne curatam bine tenul si gatul, altfel rezultatul nu va fi pe masura asteptarilor. Pe timpul cat masca este pe piele, incercati sa stati cat mai relaxata, culcata, la lumina slaba.
Dupa 30 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta si se aplica comprese calde cu infuzie de musetel. Masca se va aplica atat pe fata, cat si pe gat, ocolind zona ochilor si a gurii. Peste pleoape se vor pune felii de castravete sau pliculete de ceai folosite (galbenele, albastrele, tei, musetel).
In continuare va prezentam cateva masti pe care le puteti prepara acasa, si care au un efect bun pentru tenul normal.
Ten normal, ten mixt, masti impotriva imbatranirii pentru tenul mixt

Pentru atenuarea ridurilor pielea se spala de mai multe ori pe zi cu infuzie de sanziene, dintr-o lingurita de planta uscata la 100 ml de apa. Tot pentru atenuarea ridurilor din jurul gurii si a ochilor se pot aplica comprese cu ulei de masline, care se lasa sa actioneze cel putin 20 de minute. Daca doriti ca tenul dumneavoastra sa para bronzat, puteti folosi o masca cu morcov indiferent de tipul de ten.

Iata cateva exemple de masti pentru tenul mixt:

* Se ia un morcov, care se trece prin razatoarea mica, se adauga o lingura de smantana dulce, apoi se aplica pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.
* Se taie un morcov, se pune in storcator, iar in sucul obtinut se adauga lapte praf pana se obtine o masca bine de intins. Se aplica pe fata, gat si decolteu, iar dupa 15-20 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Iata cateva exemple de masti pentru tenul normal:

* Se freaca bine un galbenus de ou proaspat cu o lingura de miere, o lingura de zmeura zdrobita si lingura de amidon si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se spala cu apa calduta.
* O lingurita de miere, o lingura cu suc proaspat de ananas si o lingurita de tarate de grau.
* Se zdrobesc doua felii de pepene galben si doua de mango, se amesteca cu o lingura de smantana dulce si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta.
* Se dau prin razatoarea mica cateva felii de papaya si mango si se adauga doua lingurite de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste cu apa calduta.
* Se amesteca 2-3 linguri de argila alba cu suc proaspat de fructe, pana se obtine o pasta omogena. Se intinde masca pe fata, gat si decolteu, se lasa sa se usuce si apoi se indeparteaza cu apa calduta.
* Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua linguri de branza de vaci, pana se obtine o pasta cremoasa. Se aplica masca pe fata, apoi dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* O lingurita ulei de masline, un galbenus proaspat, o lingurita de miere, 100 g argila alba (caolin) si doua picaturi de trandafir.
* Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua lingurite de morcov ras fin, o lingurita de amidon si una de miere si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza si se clateste.
* Se amesteca 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon, se aplica si se lasa 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
* Se freaca bine doua linguri de miere cu doua linguri de ulei de masline sau de porumb si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel sau galbenele.


Masti pentru ten uscat

Masti naturiste pentru ten uscat, remedii pentru tenul uscat
Masti pentru tenul uscat, masti naturiste. Intotdeauna, inainte de a ne aplica o masca trebuie sa ne curatam bine tenul si gatul, altfel rezultatul nu va fi pe masura asteptarilor. Pe timpul cat masca este pe piele, incercati sa stati cat mai relaxata, culcata, la lumina slaba.
Dupa 30 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta si se aplica comprese calde cu infuzie de musetel. Masca se va aplica atat pe fata, cat si pe gat, ocolind zona ochilor si a gurii. Peste pleoape se vor pune felii de castravete sau pliculete de ceai folosite (galbenele, albastrele, tei, sunatoare, musetel).
Va prezentam cateva masti pentru tenul uscat.
Masti pentru ten uscat, tratamente naturiste, remedii, leacuri

Iata cateva exemple de masti pentru ten uscat:

* O lingura de lapte praf, un galbenus de ou si o lingurita cu ulei de masline.
* Miezul de portocala sau feliile aplicate pe fata intarzie imbatranirea, relaxeaza si tonifica pielea.
* O lingura cu pulpa de piersica, o lingurita cu miere. Se freaca bine pana se obtine o pasta si se aplica pe piele. Dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* O lingura de capsuni zdrobite si o lingura de smantana proaspata. Se amesteca pana se obtine o pasta si se aplica pe fata, gat si decolteu.
* O lingurita de miere, un galbenus proaspat de ou, o lingurita de lapte praf, doua picaturi de ulei de lamaie, 4-5 picaturi de ulei de jojoba si apa de tarate de grau, pentru a forma o pasta omogena.
* O lingurita capsuni zdrobite, o lingurita pulpa de caise, o lingurita de amidon si una de miere. Se omogenizeaza bine si se intinde pe fata, gat si decolteu.
* Ulei de migdale dulci. Se inmoaie comprese sterile in ulei si se aplica pe piele.
* O lingurita de ulei de masline, un galbenus proaspat, o lingurita de miere, doua lingurite cu suc proaspat de portocala. Se amesteca bine toate ingredientele cu o spatula de lemn si se adauga lapte praf atat cat sa se obtina o pasta omogena.
* O lingura cu branza proaspata de vaci, o lingura cu suc proaspat de castravete, o lingurita de argila roz si o lingura de smantana dulce. Se amesteca bine pana se obtine o pasta, apoi se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 15 minute se indeparteaza cu apa calduta.
* Se amesteca doua lingurite de morcov ras fin, un galbenus de ou, o lingurita de amidon si una de miere si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza si se clateste piele cu apa calda.
* Se taie felii subtiri din miezul unui pepene verde si se aplica pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste pielea cu apa rece.
* Zdrobiti miezul unei piersici coapte, adaugati o lingurita de miere si una de lapte praf, apoi intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Frecati bine doua linguri de miere cu doua linguri de ulei de masline sau de porumb si intindeti pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute indepartati cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel sau galbenele.
* Se zdrobeste bine o lingurita cu flori de musetel, una de lavanda si una de nalba, se amesteca cu 3 lingurite de amidon si cu apa calda. Pasta obtinuta se intinde pe piele 5-10 minute, apoi se clateste.
* Amestecati 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon. Dupa 20 de minute se clateste cu apa calduta.
* Se curata un mar de coaja si se trece prin razatoarea mica. Se amesteca cu o lingurita de zeama de lamaie si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 15 minute se indeparteaza cu apa calduta.
* Se freaca bine un galbenus de ou proaspat cu o lingura de miere, o lingura de zmeura zdrobita si o lingura de amidon, si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se spala cu apa calduta.
* Zdrobiti miezul unei piersici coapte, adaugati o lingura de smantana dulce, omogenizati si intindeti masca. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calda.
* Frecati bine un galbenus de ou cu o lingura de unt de arahide, o lingurita de miere si una de suc proaspat de fructe, aplicati pe piele. Dupa 20-30 de minute indepartati cu un tampon de vata inmuiat in infuzie de musetel sau galbenele.

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você