Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Igiena intima perfecta

Pana ca medicina sa evolueze intr-atat incat sa propuna produse eficiente si usor de folosit femeile au recurs adesea la metodele naturiste. Astfel o serie de plante medicinale erau folosite cu precadere in igiena intima si au ramas si astazi utile, medicina naturista apeland adesea la beneficiile acestora nu doar in ceea ce priveste aparatul reproducator, ci si in cazul multor afectiuni.

Pentru uz intim sunt recomandate cateva plante, cunoscute din timpuri stravechi pentru actiunile lor calmante, dezinfectante si antiinflamatorii.Acestea pot fi folosite sub forma de lotiuni, supozitoare, creme sau ceaiuri, iar prin aplicare locala sau spalaturi vaginale acestea ajuta in vindecarea unor boli intime.

Coada soricelului

Aceasta este considerata planta femeilor, fiind recunoscuta cu precadere pentru beneficiile sale la nivelul aparatului genital feminin inca din timpuri stravechi. Preotul Kneipp: „De multe nenorociri ar fi curatate femeile, daca ar recurge din cind in cind la coada-soricelului!”.

Iata indicatiile pentru afectiunile ginecologice:
- la fetele tinere cu menstruatie neregulata, ceaiurile din aceasta planta vor ajuta foarte mult;
- fiind o planta cu proprietati analgezice, se poate utiliza si in durerile ciclului menstrual;
- fiind un bun hemostatic, ceaiul din coada soricelului este indicat in hemoragiile menstruale ori in sangerarile de la nivelul mucoasei vaginale;
- infectiile ovariene pot fi tratate de asemenea prin cateva cani de ceai baute zilnic si prin spalaturi vaginale;
- in leucoree sunt indicate spalturile locale si consumul a 2-3 cani de ceai de coada soricelului pe zi;
- mancarimile si usturimile vaginale sunt inlaturate prin spalaturi locale cu ceai din aceasta planta;
- micozele vaginale, candidozele si alte infectii ale mucoasei vaginale se pot trata cu coada soricelului;
- consumul unei cani de ceai pe zi previne aparitia cancerului de col uterin si a mioamelor uterine;
- foarte indicata este folosirea acestei plante si de catre femeile intrate la menopauza. Estompeaza simtomatologia din perioada imediat urmatoare menopauzei.

Coada soricelului are efecte medicinale si in cadul altor boli:
- avand efect hemostatic, este utilizata in tot soiul de hemoragii: nazale, digestive (gastrice mai ales), hemoroidale, vaginale, urinare etc.

cu o activitate antiseptica crescuta, coada soricelului poate fi folosita cu incredere in diverse infectii: urinare, hepatice, respiratorii;
- foarte eficace in tratarea racelilor, astmului bronsic, rinitelor acute, rinosinuzitelo;
- aceasta planta prezinta si efecte analgetice, inlaturand durerea. Astfel este indicata in nevralgii, dureri de spate ori reumatice, in osteoporoza, migrene, angina pectorala etc.
- la nivel digestiv, adiacent unor afectiuni enumerate mai sus, coada soricelului are efecte benefice inlaturand inapetenta, balonarile, greturile, senzatia de arsura la stomac etc.
- este indicata in afectiunile hepatice;
- de asemenea coada soricelului este sugerata si in diverse parazitoze intestinale: viermi intestinali, giardioze etc.

Galbenelele

Acestea sunt cunoscute ca fiind utile in multe afectiuni, inclusiv cele din sfera genitala. Galbenelele contin substante cu efecte cicatrizante, dezinfectante, antiinflamatorii, ajutand in preventia sau chiar in vindecarea unor patologii.

Astfel, ceaiul de galbenele, cremele sau supozitoarele sunt utile in unele afectiuni vaginale precum: leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze.

De asemenea galbenelele mai sunt utile si in alte afectiuni precum: acnee, arsuri, degeraturi, rani purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza, gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree (durerei la menstruatie).

Pelinul

Desi la gust este o planta foarte amara, totusi pelinul este o planta renumita pentru efectele sale medicinale. In privinta aparatului genital feminin, pelinul este utilizat in tratarea vaginitelor sau dermatitelor locale sun forma de ceai, ungunete, ovule sau pudra.

De asemenea pelinul prezinta si alte beneficii precum: inapetenta, viermi intestinali, atonie gastrica, hipoaciditate, edeme, guta, stimularea sistemului nervos, stimularea memoriei, fiind un bun cicatrizant.

Avertisment! Niciodata nu folositi plantele medicinale ca unic tratament in cazul unor afectiuni din sfera genitala, consultati in primul rand medicul si adiacent tratamentului medicamentos puteti folosi produse naturiste.

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você