Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Doar pentru tine.Spa la tine acasa.

Daca tot este vineri si ne pregatim pentru weekend, ce-ar fi sa ne propunem ca, macar o data pe luna, sa dedicam cateva clipe din timpul nostru pretios unui tratament de frumusete si rasfat la Spa? Partea frumoasa este ca poti pune in practica acest tratament inspirat din procedurile Spa sofisticate chiar la tine acasa, fara sa fie nevoie sa te deplasezi sau sa investesti o jumatate de salariu in starea ta de bine. Care sunt rezultatele? Incearca pe pielea ta si vei vedea cat de relaxata si rasfatata te vei simti!

In primul rand, ai nevoie de:

Doua uleiuri esentiale naturale (trebuie sa te asiguri ca pe ambalaj scrie ulei esential sau volatil) – poti alege lavanda (relaxant), bergamot (revigorant), geraniu (combate depresia), melisa (calmant), portocala (anti-stress) sau ylang-ylang (afrodisiac).

Ulei de masline sau de migdale dulci

Lumanarele plutitoare sau clasice

Lampa de aromoterapie sau betisoare parfumate

Perie pentru masaj corporal uscat

Masca naturala pentru fata

Exfoliant natural pentru fata si corp – il poti realiza chiar tu, amestecand malai/ tarate de grau/ fulgi de migdale (migdale maruntite in masina de rasnit) cu miere si ulei de masline sau de migdale dulci.

Dupa ce ai adunat toate cele prezentate mai sus, prepara un ulei de baie si masaj, amestecand doua linguri de ulei de masline (sau migdale dulci) cu cate o picatura din cele doua uleiuri esentiale pe care le-ai ales - pregateste ce cantitate de ulei natural doresti, respectand aceste proportii.

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este pregatirea salii de baie. Umple cada cu apa calda, placuta la atingere, apoi toarna o parte din uleiul parfumat pe care tocmai l-ai pregatit in apa. Aprinde lumanarile clasice sau, dupa ce s-a umplut cada, inconjoara-te de 2-3 lumanarele plutitoare.

Inainte de a intra in apa, maseaza-ti intreg corpul cu peria uscata, in sens circular si ascendent, de la talpile picioarelor pana in zona cefei. Maseaza foarte delicat si zona bustului, fara a insista. Zonele pe care poti insista sunt coapsele, fundul si soldurile, intrucat astfel, pe langa actiunea de indepartare a celulelor moarte, vei pune in miscare circulatia sangelui in zonele respective, ceea ce duce, in timp, la o diminuare considerabila a celulitei.

Dupa masajul uscat cu peria, demachiaza-ti temeinic tenul si maseaza zona sensibila din jurul ochilor si buzele cu un strop de ulei de masline, apoi aplica o masca pentru fata - click aici pentru a alege una dintre retetele naturale propuse de noi, in functie de rezultatul pe care doresti sa-l obtii. Pastreaza masca pe fata pret de 15 minute, cat timp te relaxezi in cada.

Dupa un sfert de ora de stat in apa, clateste-ti tenul si aplica pe tot corpul si pe fata exfoliantul natural pe care l-ai pregatit chiar tu, dupa reteta de mai sus. Insista pe zone precum talpile sau coatele, apoi clateste-te doar cu apa, fara a utiliza sapun sau gel de dus.

Pe pielea inca umeda, aplica putin din restul de ulei parfumat si maseaza usor, apoi infasoara-te intr-un halat de baie. In acest mod, uleiurile hidratante pentru frumusete vor continua sa actioneze si vor patrunde in piele, lasandu-ti pielea foarte catifelata.

Du-te in alta camera, aprinde un betisor parfumat sau lampa de aromoterapie si relaxeaza-te timp de o ora. Acesta este momentul oportun pentru a citi un roman savuros sau pentru a petrece timp in compania revistei tale preferate de frumusete si lifestyle, Kudika! Peste o ora, fa un dus scotian, in care sa alternezi apa rece cu cea calda – te vei simti ca noua dupa acest tratament Spa realizat chiar la tine acasa!

Un articol de Raluca Mateescu

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você