Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Detoxifierea este importanta


Detoxifiere - 3 alimente cu efecte minune
publicat pe 26 Martie 2009
Primavara trebuie sa profitam de verdeturile si legumele pe care natura ni le pune la dispozitie. Mai mult decat in orice anotimp, primavara suntem predispusi la anemii si stari de epuizare fizica. Pentru a le evita, organismul are nevoie de o cura zdravana de vitamine si minerale, eliminand in acelasi timp toxinele si surplusurile acumulate.

In lungul post al Pastelui, apreciem parca si mai mult verdeturi precum urzica, spanacul si stevia, verdeturi care apartin bucatariei romanesti traditionale. Poate ca nu au un nume sofisticat sau cu rezonanta exotica precum cele pe care le gasim in supermarketuri, insa beneficiile pe care consumul acestor verdeturi le poate aduce starii noastre generale de sanatate sunt de nepretuit. Sunt eficiente si in dietele de slabire caci au o valoare energetica redusa, reducand nivelul colesterolului si purificand sangele. Iata de ce aceste 3 minuni ale naturii nu trebuie sa lipseasca din cura noastra de detoxifiere:

Urzica -Nu degeaba credeau bunicii nostri ca urzica reprezinta leacul pentru aproape orice suferinta. Chiar daca nu pare o planta atat de “prietenoasa”, urzica este cunoscuta ca o planta cu efecte tamaduitoare remarcabile datorita continutului sau ridicat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K. Ajuta totodata la tratarea alergiilor, in acest caz fiind recomandat consumul sau sub forma de ceai.

Urzica joaca un rol important si in protejarea sistemului imunitar al organismului. Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. In plus, urzica are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor. Consumul de urzici favorizeaza distrugerea viermilor intestinali si combate diareea si anumite afectiuni ale aparatului digestiv. Ceaiul de urzici este excelent in detoxifierea de primavara, avand rolul de a regla sistemul circulator, curatand sangele de toxine. Pentru a nu distruge substantele active existente, se prepara o infuzie din 2 lingurite de urzici si o cana de apa fierbinte. Se bea de trei ori pe zi, timp de 3 saptamani.

Spanacul -Nu doar Popeye marinarul poate deveni invincibil dupa o portie zdravana de spanac. Si noi, oamenii de rand, putem. Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, , B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame). In jurul acestei plante pluteste un mit care inca nu a fost spulberat, acela ca spanacul reprezinta planta cu cea mai mare cantitate de fier.


Spanacul contine intr-adevar fier, insa nu mai mult decat celelalte legume. In 100 de grame de spanac se regasesc doar 3 mg de Fier. Una dintre insusirile remarcabile ale acestei plante este faptul ca previne o anumita afectiune a ochilor, AMD, boala care poate duce la orbire. De asemenea, spanacul are si alte proprietati curative. Gratie continutului de iod, spanacul ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii si la intarirea imunitatii naturale a organismului.

Consumul de spanac ajuta la purificarea sistemului digestiv si la combaterea anemiilor si a epuizarilor nervoase. Mai trebuie sa stiti ca spanacul nu este indicat insa in cazul persoanelor suferind de hepatita, guta sau artrita. Si nu in ultimul rand, spanacul are un continut bogat de acid folic, fiind benefic mai ales in cazul femeilor insarcinate. Consumat in stare cruda, spanacul previne aparitia celulelor canceroase.

Stevia reprezinta unul dintre substituentii naturali ai zaharului, fiind utilizata de sute de ani de catre locuitorii din Paraguay in indulcirea ceaiurilor. Cu toate acestea, stevia contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange. Stevia contine glicozide, substante dulci pe care organismul nu le absoarbe insa, si o cantitate importanta de substante minerale precum vitamina A, vitamina C, Zinc, Potasiu, Magneziu, Fier, etc. Consumata in mod frecvent, stevia constituie una dintre cele mai eficiente si rapide metode de detoxifiere a organismului. Datorita continutului sau de acid crisofanic, stevia are proprietati purgative, inlesnind eliminarea toxinelor si a kilogramelor in plus. Consumul de stevie are un efect benefic si in cazul menstruatiei abundente, al palpitatiilor sau al reglarii tensiunii arteriale.


Alte metode

Dieta cu suc de fructe si ceaiuri detoxifiante



Sucul de fructe, indeosebi sucul de mere si cel de portocale, este bogat in vitamina C si intareste sistemul imunitar. Astfel pe parcursul unei zile bea numai suc de fructe, apa plata si ceaiuri detoxifiante. Dintre ceaiurile detoxifiante cele mai bune sunt : ceaiul verde, ceaiul de papadie, ceaiul de coada calului, ceaiul de patlagina. Repeta aceasta dieta ori de cate ori te simti ca trebuie.



Dieta cu fructe si legume



Pe parcursul a 3-4 zile consuma fructe si legume atat in stare proaspata cat si fierte . Excludeti din alimentatie tot ceea ce inseamna carne si grasimi animale, bauturi racoritoare care au o serie de E-uri, tutunul, alcoolul si cafeaua.



Daca vrei sa-ti ajuti organismul e bine sa tii toate posturile din timpul anului. Este o metoda buna de detoxifiere.



O metoda mai agresiva si care trebuie facuta cu mare atentie este cura cu ceaiuri laxative. Nu trebuie sa o tii decat o singura zi, o data pe an. Mancarea din timpul acestei zile va trebui sa se rezume la cateva fructe, apa plata si ceaiuri laxative.


Detoxifierea cu patrunjel

Acesta este o planta gustoasa foarte bogata in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina, benefica in bolile renale.

Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea caeasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina.

Proprietatile terapeutice ale patrunjelului

Patrunjelul este folosit ca remediu in diverse afectiuni, cum ar fi:

* Cresterea activitatii sistemului imun
* Cresterea tonicitatii sistemului nervos
* Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
* Regleaza ciclul menstrual
* Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
* Este un bun detoxifiant al organismului

Cum puteti utiliza patrunjelul in cura de detoxifiere

In primul rand cura de detoxifiere cu patrunjel nu necesita excluderea altor alimente, decat a celor cu potential toxic pentru organism, cum ar fi: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse, daca nu puteti renunta total la ele macar pe parcursul curei de detoxifiere.

Salata de patrunjel: se ia o legatura de patrunjel cu tot cu radacini si se toaca dupa preferinte intr-un castronas. Peste patrunjelul maruntit de pune dupa gust ulei de masline, zeama de la o lamaie, cativa catei de usturoi, seminte de dovleac si de susan. Se amesteca bine si se consuma la masa de pranz in fiecare zi, timp de 1-2 saptamani, avand un efect revigorant asupra organismului si fiind un bun tonic hepatic.

Sucul de patrunjel: o legatura-doua de patrunjel cu tot cu radacini se pune la robot sau se marunteste cu aparatul si se amesteca cu apa astfel incat sa se obtina un suc mai gros. Pentru un gust mai bun, il puteti combina cu alte legume si fructe, cum ar fi cu morcovi si mere spre exemplu. Din sucul astfel obtinut se bea un pahar inainte de fiecare masa, nu mariti doza caci efectele sale sunt foarte puternice. Acest suc este foarte bun in detoxifierea organismului si totodata regleaza ciclul menstrual, inlatura sindromul premenstrual, restabileste echilibrul sistemului nervos. De asemenea acest suc este utilizat cu real succes in cosmetica pentru curatarea tenului si inlaturarea petelor maronii de pe piele sau a pistruilor.

Extractele uleioase sau tincturile de patrunjel se mai folosesc in combaterea durerilor de dinti cand smaltul este sensibil, in cazul colicilor si calculilor de la nivel renal, in afectiuni ale urechilor, in hipertensiunea arteriala. De asemenea patrunjelul mai este folosit in curele de slabire.

Cine nu are voie sa faca o cura de detoxifiere cu patrunjel?

Aceasta cura de detoxifiere cu patrunjel le este contraindicata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, pentru ele fiind sufucient consumul patrunjelului din preparatele alimentare. Patrunjelul contine si apiol, o substanta care induce contractii uterine si care pot avea efecte nedorite asupra evolutiei sarcinii si care de asemenea reduce cantitatea de lapte secretat de glandele mamare.

Aveti grija de organismul vostru hranindu-l corect si oferindu-i odihna suficienta. Nu uitati, din cand in cand, sa urmati o cura de detoxifiere pentru curatarea organismului de substantele nocive.


Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, toamna si primavara.

Pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din organism este bine sa adopti citeva reguli simple pe o perioada de 7-14 zile.

Recomandari pentru detoxifierea periodica a organismului:

* Nu consuma alimente prajite
* Nu consuma alimente conservate sau afumate
* Evita pe cit posibil alimentele din supermarket care contin E-uri: coloranti, conservanti si alti amelioratori
* Nu consuma carne si mezeluri
* Inlocuieste dulciurile cu fructe
* Elimina fainoasele albe. Consuma cereale, piine neagra, de secara, de tarite
* Consuma fructe, legume proaspete si proteine vegetale(soia, ciuperci)
* Consuma cel putin 2 l de apa pe zi
* Nu consuma: zahar, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice
* Inlocuieste zaharul cu miere
* Pentru energizare consuma ceai verde in locul cafelei
* Consuma multe sucuri naturale si ceaiuri de plante
* Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la 1 jumatate de lamiie si 1 lingurita de miere
* Consuma lactate proaspete: iaurt, sana, chefir. Studiaza eticheta: sa nu contina E-uri, coloranti si conservanti
* Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului, bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta) Efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv
* Exercitiile fizice, mersul activ, stimuleaza actiunea sistemului cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
* Incearca cel putin 1 zi saptamina sa maninci numai "hrana vie". Deci, nu consuma alimente fierte sau prajite(mincare gatita) ci numai alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apa, ceaiuri etc
* Daca ai vointa si doresti o detoxifiere mai profunda consuma "hrana vie" 5-7 zile

0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você