Make Up * Cosmetice * Inspiratie * Stil * Trucuri Glamour * Tendinte

duminică, 29 martie 2009

Cum sa ai unghii si maini frumoase


Tratamente naturiste pentru maini crapate si unghii care se exfoliaza

In special cand este frig sau bate vantul, trebuie sa ne protejam mainile cu creme si manusi, pentru a evita craparea si iritarea pielii. De asemenea, trebuie sa purtam manusi de menaj atunci cand folosim produse de curatat care contin substante chimice ce ataca pielea. Cand manipulam obiecte dure, fierbinti sau foarte reci, mainile trebuie protejate cu manusi speciale.
Daca dorim sa avem unghii sanatoase trebuie sa consumam zilnic alimente bogate in vitamina A, B si C, in acizi grasi Omega-3 si zinc (morcovi, peste gras, verdeturi, legume proaspete, seminte, nuci).

Mainile crapate:

* Se unge pielea cu un unguent cu galbenele sau Aloe Vera.
* Se fac spalaturi sau tamponari cu decoct din frunze proaspete de morcovi.
* Se aplica pe maini o masca din lapte dulce si avocado (se amesteca bine doua linguri pulpa zdrobita de avocado cu doua linguri de lapte dulce pana se obtine o pasta omogena), se lasa sa actioneze 20 de minute, se clateste cu apa calda apoi se unge cu un unguent de galbenele sau musetel.
* Se amesteca glicerina cu ulei de lamaie in cantitati egale, si se ung mainile de 4-5 ori pe zi.
* Se ung mainile cu ulei de masline.
* Dupa ce ati curatat peste sau ati tocat ceapa, mirosul de pe maini se poate indeparta daca va spalati sau va tamponati pielea cu lapte dulce.

Pentru unghiile care se exfoliaza sau se rup usor este recomandat:

* Unghiile se freaca cu o felie de lamaie, timp de 10 zile, de 2-3 ori pe zi.
* Drojdie de bere inmuiata cu apa de tarate de grau sau apa de faina de orez. Se face o pasta care se aplica pe unghii si se lasa 30 de minute. Tratamentul se repeta timp de 7-8 zile.

Tratamente pentru unghiile patate:

* Se prepara o pasta din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata si se aplica pe unghii cu un tampon. Dupa ce se lasa sa actioneze cateva minute, se clateste cu apa calda si se ung unghiile cu ulei de masline.

Sfaturi pentru unghii frumoase
Un tratament exfoliant pe baza de sare si lamaie intareste unghiile si le reda aspectul sanatos. Amesteca sare de bucatarie cu cateva picaturi de lamaie si putin ulei si maseaza unghiile. Amestecul este foarte bun daca ai unghiile decolorate. Inmoaie apoi unghiile timp de 2 minute in lapte deoarece acesta are elemente naturale care hranesc unghiile si le face puternice.
Nu taia cuticulele deoarece pe langa riscul aparitiei infectiilor, cuticulele vor creste mai mult. Impinge-le cu un betisor. Un tratament de urgenta ar fi sa masezi unghiile cu ulei de masline sau cu continutul unei capsule de vitamina E. Astfel unghiile vor fi mai flexibile.
Oja este un protector, dar daca o lasi prea mult pe unghii, le poate ingalbeni si vor aparea pete. Din cand in cand lasa unghiile sa respire. Manichiura ar trebui facuta o data pe saptamana.

Manichiura se face cu grija: mainile trebuie fi tinute intai in apa calda sapunita si apoi se vor curat cu grija pielitele ,nu adanc ,ci mai la suprfata.E bine sa se dea un strat de intaritotr sau vitaminizant ,dupa care se aplica lacul .E bine sa fie pilite si curatate saptamanal de pielitele care cresc in jurul lor.
Atentie la dizolvant ,sa fie de calitate pentru a nu usca si mai mult unghiile.Daca va permiteti incercati sa faceti o pauza de o zi dupa ce ati sters unghiile cu dizolvant ,pana la urmatorul strat de oja.
Pentruca unghiile sa para mai lungi ,se vor da cu lac de la un capat la altul ,lasandu-se un mic spatiu lateral.Friabilitatea lor indica o lipsa de calciu si magneziu.O cura de vitamine si o alimentatie adecvata le va ajuta.Se pot face bai cu ulei caldut ,in special dupa intrebuintarea detergentilor care le ataca.

Trucuri pt unghii de invidiat:
* strasuri sau stelute decorative- pentru a beneficia mai mult de aceste accesorii moderne ,e bine sa dai cu un strat incolor de oja peste ele.
*achizitionati-va o pila cu patru fete.Suprafetele denivelate, aspre si neuniforme de la suprafata unghiilor se
uniformizeaza elegant cu o pila speciala de lustruit. Aceasta netezeste si confera
un extraordinar efect stralucitor, ca si cum unghiile ar fi lacuite.

*nu pili unghia prea mult, dar nici nu le lasa sa creasca excesiv, riscul de a se rupe va creste. Cand dai cu pila, incepe dintr-o singura parte si pastreaza sensul, altfel, daunezi unghiei.
*daca cuticulele tale sunt in forma de oval la baza, ai putea alege forma patratoasa, insa daca ai degetele mai alungite si frumoase, poti opta pentru forma ovala a unghiilor. Pentru unghiile scurte numai culorile deschise sunt potrivite, iar daca le ai lungi, atunci ai mai multe optiuni, fie pastelate, fie sidefate in orice nuanta!
*chiar daca sunt foarte solicitate si in trend , nu opta pentru unghiile false.Peste o luna de zile tragi pentru a-ti reface unghiile dupa o perioada in care ai purtat unghii false. Se schimba pana si culoarea acestora si in plus risti sa capete anumite pete rosiatice.
*hidratarea unghiilor este foarte importanta pentru frumusetea lor: consumati multa apa si alimente proaspete si santoase.




0 comentarii:

 
Trucuri © 2007 Template feito por Templates para Você